Putin durant un acte públic aquest dijous a Sant Petersburg (EFE)
Putin carrega contra Washington després de sortir esquitxat en els "papers de Panamà" (EFE)
Sant Petersburg

Putin acusa els Estats Units d'estar al darrere dels "papers de Panamà"

El president rus assegura que aquestes filtracions tenen l'objectiu de desestabilitzar la situació política i social del seu país

RedaccióActualitzat

Les revelacions dels anomenats "papers de Panamà" esquitxen el president rus, Vladímir Putin, que aquest dijous ha contraatacat amb acusacions dirigides a Washington. Putin ha acusat els Estats Units d'estar al darrere de les filtracions recollides en aquest document amb l'objectiu, ha dit, de desestabilitzar la situació social i política a Rússia. "Que al darrere de tot això hi ha càrrecs públics i els òrgans oficials dels Estats Units ens ho va demostrar Wikileaks", ha afirmat el màxim mandatari rus en un fòrum mediàtic a Sant Petersburg. Ha assegurat que "quan funcionaris del Departament d'Estat o de l'administració dels Estats Units fan algunes declaracions fora de lloc, això significa que es delaten com a persones interessades".

Alguns dels col·laboradors de Putin figuren en els "papers de Panamà". Haurien gestionat en secret fins a 2.000 milions de dòlars a través de bancs i societats fantasma. El líder rus, però, rebutja rotundament les acusacions de corrupció: "Van analitzar aquestes empreses opaques. El vostre humil servidor no hi apareix. No hi ha res a dir. I què van fer? Van fabricar un producte informatiu. Van trobar els meus coneguts i amics, és a dir, van garbellar-ho i hi van donar forma". En aquest sentit, Putin s'ha mostrat orgullós dels seus amics, en particular del músic Serguei Roldugin, esmentat als documents, que ha descrit com "un gran músic". El president rus ha explicat que "el que més molesta els nostres oponents és la unitat i la cohesió de la nació russa, del multiètnic poble rus".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut