Carles Puigdemont als carrers de Brussel·les (Arxiu)
Brussel·les

17 de novembre, pròxima cita de Puigdemont i de 4 consellers amb la justícia belga

Serà la primera compareixença davant del tribunal que haurà de decidir sobre l'extradició demanada per Espanya

RedaccióActualitzat

El president, Carles Puigdemont, i els quatre consellers que són amb ell a Bèlgica hauran de comparèixer el divendres 17 de novembre per primera vegada davant del tribunal que haurà de decidir sobre l'extradició demanada per les autoritats espanyoles. Ho acaba d'informar l'agència France-Presse.

 


Aquest diumenge van declarar davant d'un jutge d'instrucció durant 5 hores i al vespre van quedar tots cinc en llibertat amb mesures cautelars. La portaveu de la fiscalia de Brussel·les, Ine Van Wymersch, ha negat aquest dilluns al matí que la decisió del jutge hagi pogut estar influenciada políticament.

"Podem confirmar que aquest diumenge no hi va haver cap mena de contacte polític ni de cap mena entre les autoritats polítiques i les judicials. El jutge és independent, va prendre la seva decisió amb total independència i no hi va haver cap influència política."

A preguntes dels periodistes, Van Wymersch s'ha negat a donar detalls del lloc on s'estan Puigdemont i els consellers. També ha precisat que tots cinc poden moure's lliurement per Bèlgica i mantenir "activitat política", però que no poden sortir del país sense permís.

 

ARXIVAT A:
Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut