Manifestants onegen banderes de Palestina a l'entrada al sopar de corresponsals de la Casa Blanca
Manifestants demanen el boicot del sopar de corresponsals de la Casa Blanca (Reuters/Nathan Howard)

"Vergonya": crits contra els periodistes convidats a sopar amb Biden, pel suport a Israel

En el discurs del tradicional sopar de corresponsals de la Casa Blanca, el president dels Estats Units ha avisat sobre les intencions de Trump, a qui qualifica de "nen de sis anys"

El sopar de corresponsals de la Casa Blanca acostuma a deixar moments divertits i pulles ocurrents per mortificar el president de torn dels Estats Units. Però enguany, el protagonisme ha estat per als dards de Joe Biden a Donald Trump i per a les protestes propalestina que han intentat sabotejar el sopar, fent una crida al boicot per part dels periodistes.

Centenars de manifestants han rebut els polítics i corresponsals convidats al crit de "vergonya" i "còmplices del genocidi" pel suport del govern estatunidenc a Israel en la guerra de Gaza. Les protestes deriven d'una carta escrita la setmana passada per una vintena de periodistes a Gaza, en què demanaven als seus col·legues de Washington que boicotegessin el sopar. Les mostres de desaprovació també se sumen a un clima de tensió creixent a les universitats del país.

En aquest cas, el cordó de seguretat que envoltava l'Hotel Hilton de Washington ha impedit el pas dels manifestants i el seu missatge, i és que en els discursos del sopar ningú s'ha referit al conflicte d'Israel contra Hamas.

"Sí, l'edat és un problema"

Durant el sopar, el discurs de Biden ha acaparat bona part de l'atenció. Però la intervenció del president no ha destacat per l'humor ni per l'eloqüència, sinó pels dards cap al seu rival en les eleccions presidencials d'enguany.

Biden ha fet mofa de Donald Trump utilitzant un dels arguments més recurrents dels seus contrincants polítics: l'edat. "Soc un home fet i dret que competeix contra un nen de sis anys", ha etzibat el president.

Biden alça una copa de cava al sopar de corresponsals de la Casa Blanca
Biden ha aprofitat per atacar Trump en el seu discurs al sopar amb periodistes (Reuters/Tom Brenner)

Però les crítiques no s'han quedat aquí i Biden s'ha mostrat més seriós per advertir sobre les intencions del candidat republicà a la Casa Blanca:

"L'expresident derrotat no amaga el seu atac a la nostra democràcia. Des del primer dia diu que vol ser un dictador i molt més: diu als seus seguidors que ell serà la seva revenja i venjança. Ha promès un bany de sang si torna a prendre el poder. Havíeu sentit mai un president dir una cosa així? Ens ho hem de prendre seriosament."

El candidat demòcrata a la reelecció també ha aprofitat l'atenció dels centenars de periodistes presents al sopar per recordar que aquest any "els americans han de respondre" i "la premsa lliure juga un paper fonamental per assegurar que el poble americà té la informació necessària per prendre una decisió informada".

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Joe Biden
Anar al contingut