Els centres escolars s'han omplert d'adults organitzant activitats per mantenir els edificis oberts.
Els centres escolars s'han omplert d'adults organitzant activitats per mantenir els edificis oberts.
Barcelona

Nombroses escoles s'omplen d'activitats per impedir que les precintin

Una de les poques incidències ha estat la que han protagonitzat una quinzena d'ultres que han cridat consignes contra l'1-O davant l'Institut El Calamot de Gavà

RedaccióActualitzat

Nombroses escoles i centres cívics es mantenen oberts per impedir que els precintin i puguin ser aquest diumenge col·legis electorals. Per això, centenars de persones s'han mobilitzat per ocupar els locals. Els Mossos passen centre per centre per advertir els ocupants que demà a les sis del matí, com a molt tard, han de marxar.

Les escoles han continuat obertes un cop acabades les classes i ho han fet en un ambient festiu. Tant les AMPAs com els 60.000 voluntaris inscrits en la plataforma Escoles Obertes han omplert d'activitats el cap de setmana.

Molts pares han participat a les activitats organitzades, com el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello.

Incidents lleus

La nit passada, el conflicte més seriós ha tingut lloc a Manlleu, on hi ha hagut quatre ferits de poca consideració per trets d'una escopeta de balins. I aquesta matinada, una quinzena d'encaputxats han cridat consignes contra l'1-O davant l'Institut El Calamot de Gavà, on un grup de persones han fet activitats durant tota la nit.

Els encaputxats han estat identificats després pels Mossos d'Esquadra. Es tractaria d'ultres habituals de la zona, d'un perfil de hooligan de camp de futbol.

Moltes escoles han optat per desmuntar les portes per evitar que les puguin precintar. Aquest és el cas de Riudaura, a la Garrotxa, i a Juneda, a les Garrigues.

 

Activitats de tota mena

A Alcarràs, unes 300 persones han fet un sopar popular al centre cultural Lo Casino per evitar que el precintin perquè és l'únic punt de votació del municipi. A Tarragona, la Colla Jove ha omplert el seu local i ho han aprofitat per fer assajos de castells. A Valls, tant la Colla Vella com la Jove han fet el mateix en instituts del municipi. A Reus, un bon grup de joves ha acampat a l'Institut Salvador Vilaseca. I a Lleida s'han entretingut amb tota mena de jocs de taula a les instal·lacions de l'IES Ronda.

 

Les activitats han continuat des de primera hora del matí en un ambient festiu i cívic. S'han continuat rebent visites dels Mossos d'Esquadra, però de moment no s'ha suspès els programes previstos als centres ocupats. 

 

A Barcelona, cap incidència greu: s'han superat les tensions i s'han fet les ocupacions. Un grup de persones ocupen l'escola L'Estel, al districte de Sant Andreu. Volen mostrar així el suport al referèndum.

A Girona, dels 21 col·legis electorals que hi ha a la ciutat per a l'1-O, 19 estan ocupats. Els Mossos han anat a tots aquests centres i han demanat a les persones que hi han passat la nit que els detallin les diferents activitats que hi ha programades fins a l'1-O.

A Torredembarra, al Tarragonès, les tres escoles que serviran com a col·legis electorals han estat de les darreres a rebre la visita dels Mossos. Una patrulla ha passat pels centres, on hi ha diverses persones, però no ha precintat els locals.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut