Preparatius a l'escola Barrufet del barri de Sants de Barcelona
Preparatius a l'escola Barrufet del barri de Sants de Barcelona

Marató d'activitats a moltes escoles per fer possible que l'1-O es pugui votar

La plataforma Escoles Obertes vol que sigui una iniciativa pacífica i festiva que permeti que el referèndum es faci amb tranquil·litat

RedaccióActualitzat

Més de 60.000 persones s'han inscrit a la plataforma Escoles Obertes per participar en les activitats que el cap de setmana es faran a molts centres educatius que són col·legis electorals.

La iniciativa de Som Escola, que agrupa una quarantena d'entitats en defensa de l'escola catalana, té l'objectiu de mantenir els centres oberts durant la jornada electoral.

Escoles i instituts de tot Catalunya han preparat activitats que, en la majoria de casos, comencen aquest mateix divendres i acabaran diumenge.

Som Escola vol que sigui una iniciativa pacífica i festiva que permeti que el referèndum es faci amb tranquil·litat.

Entre les propostes hi ha també acampades, com la que faran les escoles de l'esquerra de l'Eixample de Barcelona a partir d'aquesta tarda, amb música en directe, esport, teatre, cinema i tallers infantils.

També fan acampada a l'escola Samuntada de Sabadell des d'aquest divendres i fins a les 8 del vespre de diumenge.

O dues nits de bivac amb una sèrie d'activitats dins les Jornades de Germanor i Pau de l'Escola Martí i Pol de Sabadell.

Algunes escoles fan activitats complementàries a les nits d'acampada o de bivac. A l'escola Jungfrau de Badalona faran una observació de la sortida del sol. I també a Badalona, a l'escola Artur Martorell, faran un taller d'astronomia.

Les activitats programades són molt variades, com una Marató de Parxís per la democràcia a l'Institut El Calamot de Gavà o el primer torneig de Pedra-Paper-Tisora, a l'escola Enric Casassas, de Sabadell. Un campionat que dura tres dies, des d'aquest divendres fins diumenge.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut