Vilafranca del Penedès

Escorcolls a Vilafranca del Penedès i Ripoll en relació amb els atemptats

Els Mossos han confirmat que l'operació està relacionada amb els atemptats de dijous passat a Barcelona i Cambrils

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han dut a terme a Vilafranca del Penedès i Ripoll una operació policial relacionada amb els atemptats de dijous passat. A la capital de l'Alt Penedès, els Mossos han entrat aquest dimarts a la tarda a fer un escorcoll en un habitatge al número 45 del carrer Ignasi Iglesias.

Després d'unes quatre hores d'escorcolls, el registre ha acabat cap a les 10 del vespre, a partir del moment que alguns dels mossos que s'han desplaçat fins al lloc dels fets han abandonat l'habitatge. No hi ha hagut cap detenció i no s'ha concretat el vincle del pis escorcollat amb cap dels presumptes terroristes. Els Mossos han agafat caixes de documentació i han pres empremtes digitals, un material que estudiaran a partir d'ara per veure si hi ha alguna vinculació amb els atemptats.

Els registres han generat molta expectació a Vilafranca. El fet que el municipi on va ser abatut Younes Abouyaaqoub, Subirats, sigui molt proper a la ciutat ha provocat certa intranquil·litat entre els veïns. A la tarda, la policia ha demanat a la resta de veïns de l'edifici que no sortissin de casa, però en acabar els escorcolls els ha assegurat que podien estar tranquils, que no hi havia perill.

Registre a un locutori de Ripoll

Per la seva banda, a Ripoll també s'ha fet un registre al locutori de Sahl el-Kabir, un dels quatre detinguts pels atemptats a Barcelona i Cambrils. El jutge ha prorrogat la detenció a El-Kabir 72 hores més, fins a aclarir la seva participació en els fets. 

L'operació ha començat poc després de les set de la tarda, quan ja havia acabat la declaració d'El-Kabir a l'Audiència Nacional, i s'ha allargat fins després de les onze de la nit.

L'establiment està al passeig de Ragull de la capital del Ripollès. Agents dels Mossos i la Guàrdia Civil han escorcollat el locutori, que ja s'havia registrat anteriorment, a la recerca de proves que corroboressin la declaració del detingut davant del jutge.

Els Mossos d'Esquadra no descarten més detencions.

 

 

Investigacions a Subirats

Aquest dimarts, els Mossos han continuat investigant a Subirats, on es va abatre Abouyaaqoub. Al migdia hi han tornat per recollir possibles rastres que hagués deixat i així mirar de recompondre el camí que hauria fet des de la seva fugida, des de Sant Joan Despí fins al Penedès. Un expert en detecció de metalls ha sortit de la zona on se'l va trobar amb un paquet. Els Mossos n'han fet fotografies allà mateix, i després se l'han endut per saber si podia aportar alguna pista.

Anar al contingut