Dispositiu policial a un domicili de Manlleu
Dispositiu policial a un domicili de Manlleu (ACN/Laura Busquets)

Deu detinguts a Osona en l'operació contra un grup acusat de 1.000 estafes bancàries

Hi han participat Mossos, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Ertzaintza, que han intervingut a Manlleu i a Roda de Ter

RedaccióActualitzat

Els Mossos han fet aquest dimecres al matí una operació a la comarca d'Osona contra un grup acusat de fer més d'un miler d'estafes bancàries a tot Espanya a través d'internet.

Segons han informat, l'operació l'han feta conjuntament amb la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l'Ertzaintza, i consisteix en entrades i registres en domicilis de Manlleu i de Roda de Ter.

Estan acusats de les estafes i també dels delictes de blanqueig de capitals, organització criminal i defraudació d'electricitat.


Les quatre policies van detectar un patró comú

L'operació és fruit d'una investigació que va començar l'octubre del 2023 arran de diverses denúncies de fraus que seguien el mateix patró.

Els investigadors de les quatre policies van establir un equip de treball conjunt quan van veure coincidències entre les denúncies i l'origen dels fraus.

En total, els agents han registrat 8 domicilis a Manlleu i un a Roda de Ter, i han detingut una desena de persones, una de les quals menor.


Dos vehicles d'alta gamma decomissats

La detenció d'aquest menor s'ha fet juntament amb dues persones més en un domicili del carrer Montserrat de Manlleu, que era un immoble ocupat.

D'aquest habitatge els agents policials s'han endut també tres bosses de mà amb material divers, i dos vehicles d'alta gamma, un Mercedes i un Audi.

En l'operació hi han participat agents dels quatre cossos policials:


Trenquen el precinte policial

Els agents han precintat el domicili del carrer Montserrat, i uns familiars dels detinguts l'han trencat poc després per endur-se diversos gossos que havien quedat a dins.

Un veí d'aquest carrer ha explicat a l'agència ACN que no és la primera vegada que detenen les persones que viuen en aquest domicili:

"Portem així diversos anys, es munta un gran dispositiu policial, i al cap de dos dies o abans ja tornen a ser aquí."

Segons aquest veí, hi ha 9 habitatges ocupats en aquest carrer per persones que tenen gossos de races perilloses i que provoquen moltes molèsties, posant la música alta i circulant contra direcció.

L'alcalde de Manlleu, Arnau Rovira, i la regidora de Governació, Lluïsa Bautista, han admès a l'ACN que tenen un problema de multireincidència amb aquestes persones, i què estan treballant des de fa temps per resoldre-ho.

Tant la Guàrdia Civil com la Policia Nacional s'han fet ressò de l'operació a les xarxes socials en els mateixos termes que els Mossos:

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
PolicialDelictes econòmicsMossos d'Esquadra
Anar al contingut