Istanbul

Moren deu turistes, vuit d'ells alemanys, en un atemptat suïcida a Istanbul

Vuit dels morts eren alemanys i un era peruà. També hi ha una quinzena de ferits, dels quals nou són també de nacionalitat alemanya

RedaccióActualitzat

Un suïcidia es fa explotar al lloc més turístic d'Istanbul i provoca 10 morts i 15 ferits. Els fets han tingut lloc al centre turístic de la ciutat turca, a l'esplanada que hi ha entre Santa Sofia i la Mesquita Blava, al barri de Sultanahmet. Segons algunes fonts, la deflagració ha passat sota l'obelisc que hi ha al centre de la plaça. El govern ha assegurat que Estat Islàmic és l'autor de l'acció terrorista.

Vuit dels deu morts tenien nacionalitat alemanya i un era peruà. La majoria dels quinze ferits també són turistes. Hi ha nou alemanys i també un norueg i un peruà. Dos dels ferits estan molt greus. Aquest vespre hi ha hagut una concentració espontània al lloc de l'explosió, a la plaça de Sultanahmet, on s'han dipositat clavells.

 

 

Angela Merkel ha expressat consternació i condol per les víctimes de l'atemptat. Tot indica que l'acció terrorista anava dirigida a ciutadans occidentals, però cal confirmar si l'objectiu específic era atacar ciutadans alemanys. De ser així seria la primera vegada que els alemanys són víctimes d'un atac d'Estat Islàmic. La cancellera ha recordat que s'ha de seguir fent front comú contra aquest terrorisme que suposa una amenaça global. Berlín s'ha incorporat a la guerra contra Estat Islàmic a Síria fent tasques logístiques amb avions tornado.

Un membre d'Estat Islàmic ha estat l'autor de l'atemptat, segons ha confirmat el primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, que també ha explicat que totes les víctimes mortals són estrangers. Davutoglu ha informat que el responsable de l'atemptat era un ciutadà saudita que combatia a Síria dins d'Estat Islàmic. Segons l'agència Dogan, es tracta de Nabil Fadli, nascut al 1988. El viprimer ministre turc, Numan Kurtulmus, ha dit que aquest terrorista no figurava en cap llista de possibles milicians i que va creuar fa pocs dies la frontera siriana.

 

 

L'atac arriba tres mesos després del pitjor atemptat patit per Turquia en la seva història contemporània: 102 persones van morir a Ankara, la capital, en un doble atemptat suïcida reivindicat per Estat Islàmic. La política de Turquia, de suposada tolerància amb el grup jihadista instal·lat a Síria i l'Iraq li ha comportat atacs en el seu territori. Aquesta nova acció terrorista pot afectar greument el turisme d'una de les ciutats més visitades del món.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut