Muriel Casals és la presidenta d'Òmnium Cultural des del 2010 (ACN)
Muriel Casals és la presidenta d'Òmnium Cultural des del 2010 (ACN)
Barcelona

Muriel Casals, la veu d'Òmnium Cultural en el procés sobiranista

La presidenta d'Òmnium lidera des de fa cinc anys aquesta organització, una de les grans impulsores del procés sobiranista

RedaccióActualitzat

Muriel Casals i Couturier, presidenta d'Òmnium Cultural, serà la número 3 de la llista unitària per a les eleccions del 27-S. Va néixer a França, a Avinyó, el 6 d'abril del 1945. És economista i professora emèrita del Departament d'Economia i d'Història Econòmica de la UAB, d'on també ha estat vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació entre els anys 2002 i 2005.

Casals va ser també representant de la UAB a la Xarxa Vives d'Universitats del 2002 al 2009, i ha fet estades a universitats britàniques: Universitat d'Edimburg, London School of Economics i Universitat de Gal·les a Bangor.

És col·laboradora habitual del setmanari "El Temps" i del programa "Economia i empresa" de Catalunya Informació. Va ser membre del consell d'administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (1983-1988) i del Consell Català del Moviment Europeu. Va formar part també de la junta de l'Ateneu Barcelonès (2003-2007). Des de l'any 2008 és membre de la junta d'Òmnium Cultural, i des del 20 de març de 2010 n'és la  presidenta.

Al capdavant d'Òmnium, Muriel Casals lidera activament el procés sobiranista. Aquesta organització que defensa la cultura i la llengua catalanes és sòcia principal de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb l'objectiu comú d'aconseguir la independència de Catalunya.

Anar al contingut