Barcelona

Mor el nen de sis anys infectat per diftèria

El nen, que no havia estat vacunat contra la diftèria, no ha pogut superar les afectacions als òrgans que li havia provocat la malaltia

RedaccióActualitzat

El nen de sis anys malalt de diftèria ha mort aquesta nit a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives des que se li va diagnosticar la malaltia a finals de maig. Era el primer cas d'aquesta malaltia diagnosticat a Catalunya des de fa més de 30 anys. El nen no havia estat vacunat contra la diftèria per decisió dels pares.

El menor no ha pogut superar les afectacions als òrgans que li havia provocat la malaltia. A banda dels antibiòtics, el nen havia rebut un tractament d'antitoxines, per combatre la part més complicada de la malaltia, que es va haver d'importar de Rússia.

El govern espanyol ha proposat als ministres de Sanitat de la Unió Europea tenir una reserva del tractament contra la diftèria per poder actuar de manera més ràpida per afrontar casos com el del nen d'Olot afectat per aquesta malaltia infecciosa.

El secretari de Sanitat del ministeri va exposar davant els responsables europeus els problemes que van tenir les autoritats sanitàries per localitzar l'antitoxina de la diftèria, que, finalment, es va trobar a Rússia.

10 portadors sense desenvolupar la malaltia

Quan es va saber la infecció, el Departament de Sanitat va estudiar l'entorn del menor d'Olot per detectar altres possibles casos de diftèria. Es van fer anàlisis biològiques a 57 nens i també adults que havien tingut contacte amb el malalt. D'aquests, es van trobar 10 casos portadors del bacteri, tot i que no han desenvolupat la malaltia perquè estaven vacunats. Tots van rebre tractament amb antibiòtics i han estat controlats regularment.

Fonts del Ministeri de Sanitat apunten que entre un 0,2% i un 0,4% de la població és portadora del bacteri de la diftèria i, com ha passat amb el nen d'Olot, desenvolupen la malaltia les persones que no estan vacunades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut