Barcelona

Un nen de sis anys d'Olot, primer cas de diftèria a Catalunya en 32 anys

El menor, que no havia estat vacunat, és el primer cas de la malaltia a Catalunya fa més de 30 anys

RedaccióActualitzat

Un nen de sis anys d'Olot, a la Garrotxa, està ingressat des de divendres passat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona per diftèria. És el primer cas d'aquesta malaltia que es diagnostica a Catalunya des de fa més de 30 anys.

Segons el Departament de Salut, el menor, que està en estat molt greu però estable, no estava vacunat contra la malaltia. El director general de l'Agència de Salut Pública, Antoni Mateu, ha explicat a Catalunya Informació que s'ha hagut d'anar a buscar a contrarellotge un medicament "a Rússia i a França", països on últimament s'han registrat casos d'aquesta patologia.

Salut està investigant l'origen del contagi. El que ja s'han pres són mesures preventives per impedir-ne més casos. Antoni Trilla, cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, ha assegurat que s'estan "vigilant les persones properes a aquest cas per veure que no hi ha símptomes, estudiar el seu estat vacunal i veure si cal vacunar un primer cop o revacunar. No hi ha d'haver alarma perquè la major part de la gent està vacunada i, per tant, és immune en aquesta infecció".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut