Vacunar-se de la grip a la farmàcia és possible a Girona
Pla pilot a les farmàcies de Girona perquè es vacuni més gent
Madrid

El govern espanyol proposa a la Unió Europea crear una reserva del tractament contra la diftèria

Aquesta mesura permetria actuar d'una manera més ràpida del que es va fer en el cas del nen d'Olot que fa 20 dies que està ingressat a l'UCI afectat per aquesta malaltia

RedaccióActualitzat

El govern espanyol proposa als ministres de Sanitat de la Unió Europea tenir una reserva del tractament contra la diftèria per poder actuar de manera més ràpida per afrontar casos com el del nen d'Olot que fa 20 dies que està hospitalitzat, afectat per aquesta malaltia infecciosa.

El secretari de Sanitat del ministeri ho proposarà a la reunió de responsables d'aquest departament que es fa a Luxemburg. A la trobada, el representant del govern espanyol explicarà els problemes que van tenir les autoritats sanitàries per localitzar l'antitoxina de la diftèria, que, finalment, es va trobar a Rússia.

Fonts del ministeri de Sanitat apunten que entre un 0,2% i un 0,4% de la població és portadora del bacteri de la diftèria i, com ha passat amb el nen d'Olot, desenvolupen la malaltia les persones que no estan vacunades.

El nen de 6 anys ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron continua estable dins la gravetat. Ho va confirmar ahir a "Els matins" de TV3 el conseller de Salut, Boi Ruiz, que va apuntar que caldrà veure si cal intervenir-lo per les lesions que pot tenir als òrgans. El petit està ingressat a la Unitat de Cures Intensives i té afectades les funcions respiratòries, cardíaques i renals per la toxina de la diftèria. Necessita respiració assistida i està connectat a un ronyó artificial.

 

Anar al contingut