Madrid

Montoro vol saber si Puigdemont ha demanat l'assignació com a expresident

El ministre d'Hisenda ha demanat si Carles Puigdemont ha demanat cobrar la pensió d'expresident de la Generalitat.

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'ha sabut que el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro ha dictat una instrucció que requereix informació a la Generalitat sobre si Carles Puigdemont ha demanat acollir-se a l'estatut d'expresident de la Generalitat per poder cobrar l'assignació vitalícia com a tal.

 

 

Montoro va dictar aquesta instrucció el 16 de novembre en qualitat de titular del departament de Vicepresidència i d'Economia de la Generalitat, titularitat que ostenta des de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

 

 

Instrucció Hisenda Salari Expresidents by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

112.000 euros l'any

El període per rebre la resposta s'acaba 10 dies hàbils després, és a dir, el 30 de novembre. La pensió que correspondria a Puigdemont serien 112.000 euros l'any, uns 9.000 euros bruts al mes, d'acord amb la Llei de l'Estatut dels Expresidents.

Aquesta llei fixa que els expresidents cobrin un 80% del sou de president, que és de 140.000 euros l'any. Si Puigdemont s'hi acollís, estaria acatant de manera implícita l'aplicació del 155, i reconeixent que ja no és el legítim president de la Generalitat.

 

Notícia relacionada: El "govern legítim" obre una web per informar de les seves activitats

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut