Sant Sadurní d'Anoia

Montilla promet diàleg amb Espanya davant la preocupació dels productors que revifi el boicot del cava

El candidat del PSC a la Generalitat, José Montilla, ha promès als principals productors de cava de Catalunya que governarà "des del diàleg, mai des de la confrontació", arran de la preocupació del sector que revifi el boicot del cava durant la campanya electoral. En un moment clau per a les vendes dels productors del sector vitivinícola, per la campanya de Nadal, representants d'empreses com Freixenet i Codorníu han demanat a Montilla "que ningú no cridi contra Espanya" els pròxims dies, ha explicat el candidat socialista després de la seva reunió amb els empresaris del sector.

Actualitzat

Montilla ha reconegut, durant la seva visita a la Finca Espiells, on hi ha l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell, que no pot garantir que ningú no cridi contra Espanya, però sí que el PSC "sempre actuarà des del diàleg, mai des de la confrontació, així com sobre la base de sumar i mai de restar". El presidenciable socialista ha recordat que el 60% de les vendes de cava català es dirigeixen al mercat espanyol, "que va quedar una mica malparat després de l'inici del boicot a aquests productes" iniciat fa dos anys, arran d'unes declaracions del president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, contra la candidatura olímpica de Madrid.

Pel que fa a la demanda de Carod que tots els candidats donin suport a l'autodeterminació de Catalunya, ha deixat clar no n'és partidari i ha afegit que l'autodeterminació "no figura a l'Estatut que han aprovat la majoria dels catalans". D'altra banda, Montilla ha promès "rigor en la gestió dels recursos públics" durant la reunió que ha mantingut amb els empresaris Josep Lluís Bonet (Freixenet), Magí Raventós (Codorníu) i Xavier Nadal (Caves Nadal) i els representants de les dues patronals del sector, l'Institut del Cava i Pimecava.

Arran de les acusacions de CiU que el PSC divideix Catalunya, el dirigent socialista ha afirmat que "si hi ha un partit que garanteix la integració és el PSC. "Cap partit no és més representatiu del que és la societat catalana que el PSC, nosaltres som una fotografia del que és el país", ha sentenciat el líder dels socialistes.

Els sondejos no sempre són fidels a la realitat, per Montilla

Les últimes enquestes donen al candidat de CiU, Artur Mas, més credibilitat en capacitat de gestió i en coneixement de Catalunya que el presidenciable del PSC. Tanmateix, Montilla creu quan els sondejos "a vegades no tenen res a veure amb la realitat". En aquest sentit, ha recordat que fa més anys que gestiona que Mas, "conec el país perquè vaig començar a trepitjar-lo molt abans que ell", ha afirmat. A més, el socialista ha assegurat que "l'important és l'enquesta definitiva del dia 1 de novembre", tot i que les tendències que apunten les enquestes "no són dolentes precisament per a nosaltres".

El presidenciable del PSC ha insistit que "els interessos de Catalunya es defensen a Catalunya i fora de Catalunya"; es referia així al fet que aquest dimarts a la tarda no farà campanya perquè anirà a votar al Congrés a favor dels pressupostos generals de l'Estat pel 2007. Uns pressupostos, ha dit, que són "els millors que mai ha tingut Catalunya", de manera que és una "bona raó per anar a votar a Madrid". Precisament, ha dit que està "convençut" que CiU "reflexionarà i actuarà en conseqüència", i retirarà la seva esmena a la totalitat dels pressupostos, ja que "no es poden presentar com un partit de diàleg i d'entesa i, al mateix temps, votar amb el PP".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut