Barcelona

Matalassos, pregàries i altres ocurrències: enginy i humor a la xarxa davant el 20S

RedaccióActualitzat

Com passa en totes les jornades de grans esdeveniments informatius, la xarxa bull davant de la gran operació policial contra el govern per l'organització del referèndum. Són piulades molt variades i diverses, que destil·len enginy i humor, malgrat la gravetat dels esdeveniments.

La concentració de milers de ciutadans que han sortit al carrer per rebutjar la macrooperació policial deixa imatges com la d'un matalàs a punt per a qui vulgui passar la nit al ras:

La seu de la CUP, al carrer de Casp de Barcelona, on la Policia Nacional s'ha personat per fer escorcolls i requisar material, també ha deixat imatges agraïdes per a les xarxes, com la de balls davant de la porta: O com la cadena humana que els mateixos cupaires han organitzat a l'interior de la seu, per repartir el material que hi tenien disponible als concentrats a l'exterior.

I no gaire lluny, els companys de Podem han mostrat solidaritat amb els cupaires i han ofert la seva seu per a les necessitats que puguin tenir els congregats al carrer de Casp, amb mapa inclòs:

El mateix Departament de Salut ha piulat consells pràctics per als que vulguin sortir a "passar moltes hores al carrer":

També l'arquebisbat de Tarragona ha fet servir el seu perfil a Twitter, però en aquest cas per piular un comunicat dirigit als catòlics perquè preguin en aquests moments i "demanin la benedicció de Déu sobre Catalunya".

Des de l'àmbit eclesiàstic també s'ha manifestat Lucía Caram, si bé ho fa en un to molt direfent de la piulada anterior:

L'escriptor italià Roberto Saviano ha fet una petició al govern espanyol perquè deixi en llibertat els alts càrrecs del govern català detinguts. "Cap europeïsta sincer no pot acceptar avui aquestes detencions", escriu Saviano al seu compte de Facebook.


Capítol a banda es mereix el fundador de Wikileaks, Julian Assange, que ja fa dies que fa tuits en diferents llengües -incloent-hi la catalana- sobre Catalunya. L'acció policial d'aquest dimecres ha fet que la seva activitat es multipliqués, i també inclou consells sobre com es pot evitar el bloqueig de la xarxa:

Un altre punt d'atenció del dia és l'arribada de diferents vaixells a ports catalans, amb l'objectiu d'allotjar agents de cossos policials que serien traslladats els pròxims dies a Catalunya; un "desembarcament" que ha generat la reacció dels treballadors del port afiliats a la CNT:

 

Les paraules del sindicat no han agradat a alguns sindicats de policies, unes diferències que s'han plasmat a la xarxa.

 

Trobareu les imatges més curioses i representatives de la jornada en aquest enllaç.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
Anar al contingut