Barcelona

Atracats als ports de Barcelona i Tarragona tres vaixells per a més de 3.000 policies

Policies allotjats en un hotel de Reus s'han queixat que alguns independentistes no els deixaven dormir

RedaccióActualitzat

Tres vaixells han atracat aquest dimecres als ports de Barcelona i Tarragona per donar allotjament a policies els pròxims dies. Fonts del port de Barcelona han confirmat a TV3 que aquest matí ha atracat al moll un vaixell contractat pel Ministeri de l'Interior. A la tarda s'ha confirmat la presència d'un segon vaixell.

 

El primer creuer que ha atracat té capacitat per a 1.000 passatgers i és al moll de Lepant, en una zona que habitualment no s'utilitza per a embarcacions d'aquesta mena.

Inicialment, el port no havia donat permís al vaixell per atracar i fer-hi una estada llarga, però han rebut una petició oficial del Ministeri de l'Interior i ha acabat entrant a les nou del matí.

 

En el cas del segon vaixell, el que ha apareix sobre aquestes línies, fonts de Territori han informat que ha optat per Barcelona després que se li ha denegat el permís per atracar al port de Palamós, que té menys espai. Aquesta nau, anomenada Moby Dada, ha arribat a la capital catalana cap a les sis de la tarda.

Alguns treballadors del port barceloní s'han mostrat en desacord amb la presència dels vaixells.

 

 

 

La situació s'ha repetit al port de Tarragona, on cap a la una del migdia ha atracat un altre vaixell per ordre de l'Estat. En cas aquest, és al moll d'Andalusia i, segons fonts del port de Tarragona, el govern espanyol va tramitar aquest dimarts els permisos perquè s'hi pugui estar. Es tracta del Ferry Azurro, de la Companyia Grande Navi Veloci.

 

 

El vaixell té 500 cabines i capacitat per a més de 2.100 passatgers. En els últims dies, el contingent de policies allotjats en un hotel de Reus s'han queixat de les molèsties que els causaven grups d'independentistes que no els deixaven dormir.

Aquestes informacions coincideixen amb el fet que les direccions generals de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han ordenat la modificació del règim de vacances, permisos, llicències, jornada laboral i horaris dels efectius destinats a Catalunya o que hi estan desplaçats en comissió de servei.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut