Barcelona

Mas demana a Colau que Barcelona estigui al costat del país amb el dret a decidir

Mas ha repetit diverses vegades l'expressió fer pinya, pel dret a decidir, per la recuperació econòmica i la viabilitat de les institucions

RedaccióActualitzat

Dret a decidir, recuperació econòmica i viabilitat de les institucions. Són les tres peticions que ha fet el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet a la nova alcadessa de Barcelona, Ada Colau, i a tots els nous membres del consistori.

En la tradicional recepció al Palau de la Generalitat, Mas ha demanat a Barcelona que estigui al costat del país en la defensa del dret a decidir. El president de la Generalitat ha recordat que "esteu davant un govern que s'han hagut d'enfrontar durament a poders reals i que juguen molt fort per posar les urnes"

"Ens l'hem jugada molt tots plegats. Hi ha representants que tenim querelles per la via criminals"

Mas ha repetit diverses vegades l'expressió "fer pinya". Fer pinya pel dret a decidir, però també per la recuperació econòmica. El president de la Generalitat ha assegurat que "s'està fent un gir" però insisteix que cal seguir treballant junts.

Mas també ha demanat sumar esforços en un punt clau per a la Generalitat. Sense fer-hi referència expllícita, Mas ha parlat del deute de la Generalitat amb l'Ajuntament.

"Us demano que us informeu bé de la situació de les finances públiques, perquè en definitiva les institucions catalanes també són vostres"

Mas argumenta que de la viabilitat financera de la Generalitat en depenen la "bondat l'eficàcia i la viabilitat de les polítiques públiques d'aquest país".

Per la seva banda, la nova alcaldessa de Barcelona ha expressat "lleialtat institucional" i la "màxima col·laboració" al president de la Generalitat, Artur Mas, al qual ha demanat "anar junts" per reclamar a l'Estat que compleixi els seus compromisos amb la capital catalana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut