Barcelona

Esquincen la pancarta de "Democràcia" de l'Ajuntament de Barcelona en la marxa contra l'1-O

A la manifestació, amb nombroses banderes espanyoles, europees i catalanes, hi han participat membres de la Falange

RedaccióActualitzat

Centenars de manifestants contraris al referèndum s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Barcelona.

Els manifestants s'han concentrat a la plaça Urquinaona i han baixat per la Via Laietana, amb banderes espanyoles, catalanes i europees, cridant contra el referèndum i a favor de la unitat d'Espanya. A la capçalera, s'hi podia llegir el lema "Catalunya és Espanya. Democràcia, Futur i Llibertat".

 

Segons el recompte de la Guàrdia Urbana de Barcelona eren 5.500 manifestants, convocats per una sèrie d'entitats antisobiranistes, a les quals s'ha sumat la Falange, que també ha participat en la marxa.

Segons el mateix partit, hi havia el seu president, Manuel Andrino, que va ser condemnat a presó per l'assalt a la llibreria Blanquerna.

Quan han passat davant de la comissaria de la Policia Nacional, els manifestants s'han parat per mostrar-los el seu suport.

 

Els concentrats han victorejat la Policia i la Guàrdia Civil i han clamat consignes com "Trapero, dimissió", o "Puigdemont, a la presó".

Esquincen la pancarta de "Democràcia"

A la plaça de Sant Jaume, alguns manifestants han intentat despenjar la pancarta de "Democràcia" que va penjar l'Ajuntament de Barcelona. Ho han intentat dos cops, però no ho han aconseguit. N'han esquinçat un tros. També han llançat ous a la façana.

Així ha quedat la pancarta:

 

Una desena de manifestants han pujat al terrat d'un edifici privat de la plaça Sant Jaume i n'han despenjat una estelada.

 

Després, d'un altre edifici, han despenjat una pancarta d'Òmnium.

 

Colau i Puigdemont critiquen la bretolada

L'alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont han criticat les imatges dels manifestants que intentaven arrencar la pancarta "Més Democràcia":
   
ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut