Bagdad

L'Iraq no dóna cap raó a l'Iran per detenir quinze marines britànics i en demana l'alliberament

El conflicte entre l'Iran i el Regne Unit per la captura de quinze marines britànics al golf Pèrsic esta deixant el règim de Teheran completament sol. L'Iraq també dóna la raó a Londres i afirma que el vaixell on es van fer les detencions era en aigües iraquianes i no iranianes, com justifica el govern de Mahmud Ahmadinejad. Per tot plegat, el ministre d'Exteriors iraquià, Hoshyar Zibari, ha demanat formalment al seu homòleg iranià que alliberi els quinze militars i que tracti la qüestió amb "prudència".

Actualitzat
Segons un comunicat fet públic pel govern iraquià, aquest diumenge a la nit el ministre d'Exteriors d’aquest país, Hoshyar Zibari, va parlar amb el cap de la diplomàcia iraniana, Manusher Motaki, per traslladar-li el parer de Bagdad sobre el conflicte de Teheran amb Londres arran de la detenció de quinze marines del Regne Unit al golf Pèrsic.

Els iranians mantenen que la fragata "HMS Cornwall" navegava per aigües iranianes i per això van fer les detencions. És més, l'Iran assegura que els soldats han confessat haver envaït aigües iranianes. Però això ho desmenteix tant el primer ministre britànic, Tony Blair, com també el govern de l'Iraq, que dóna fe que el vaixell era en les seves aigües, que compta amb el suport de Bagdad i està aprovat pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides, recorda Zibari.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut