Amb aquesta abdicació, la segona dona de l'emir reforça encara més el seu poder.
Amb aquesta abdicació, la segona dona de l'emir reforça encara més el seu poder.
Qatar

L'emir de Qatar abdica a favor del seu fill Tamim

"Declaro el traspàs de poder al príncep Tamim bin Hamad al-Thani. Estic convençut que està a l'alçada d'aquesta responsabilitat", ha dit el xeic Hamad en un discus a la nació, on també ha afirmat que "ha arribat el moment per a una nova generació". Tamim és el segon fill de l'emir, fruit del matrimoni amb la seva segona dona, Mozah bint Nasser, presidenta de Qatar Fundation i amb amplis poders.

RedaccióActualitzat
L'emir de Qatar, Hamad bin Khalifa al-Thani, ha abdicat oficialment a favor del seu fill, el príncep hereu Tamim. "Declaro el traspàs de poder al príncep Tamim bin Hamad al-Thani. Estic convençut que està a l'altura d'aquesta responsabilitat", ha dit el xeic Hamad en un discurs a la nació, on també ha afirmat que "ha arribat el moment per a una nova generació".

D'aquesta manera, s'obren les portes a possibles canvis a l'emirat, principal potència econòmica del món àrab, amb inversions i influència financera a tot el món. Qatar és un dels països més rics del món i ha fet de les inversions internacionals la base del seu negoci.

Tamim és el segon fill de l'emir, fruit del matrimoni amb la seva segona dona, Mozah bint Nasser, presidenta de Qatar Fundation i amb amplis poders al país. Amb aquesta abdicació, Mozah bint Nasser reforça encara més el seu poder.

L'emir actual, de 61 anys, governa des del 1996. El seu hereu té 33 anys i es convertirà en el monarca més jove de la península Aràbiga. Tamim està graduat per l'acadèmia militar de Sandhurst, al Regne Unit, i és un gran aficionat als esports: és membre del Comitè Olímpic Internacional i ha estat un dels impulsors del Mundial de Futbol que se celebrarà el 2022.
Anar al contingut