Barcelona

La rebaixa d'impostos i la crida de Colau perquè Madrid torni a ser la capital dels catalans centren la campanya

Actualitzat

Reunió de Carme Chacón amb els representants de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, aquest matí, a Barcelona, en què la cap de llista del PSC s'ha compromès, si guanya, a impulsar un pla de xoc que afecti la llei de contractes de l'Estat per aconseguir més habitatge social, un ingrés mínim vital per a les 700.000 llars on no entra cap mena d'ajuda i per als parats de llarga durada sense prestació.

"Autèntics plans de xoc contra la pobresa energètica. Aquest mínim d'ingrés vital, que les persones aturades puguin rebre un subsidi d'atur i volem sobretot fer drets fonamentals: la salut, l'educació, però també la dependència i garantir la viabilitat del sistema públic de pensions."

El PSOE diu que votar Pedro Sánchez és apostar pels consumidors i l'interès general i no per les grans corporacions i els seus abusos.
Els socialistes també denuncien que Ciutadans i PP volen abaixar impostos a costa dels més desafavorits

"Si abaixen els impostos, està calculat que hi haurà 10.000 milions menys a  les arques públiques. I d'on ho retallaran, com sempre? Dels serveis públics".

El PSOE també demanen que en el cara a cara d'aquesta nit Rajoy demani perdó .

"Quan un com Rajoy ha imposat tant sofriment, en el debat té una bona oportunitat per demanar perdó".

Jorge Fernández Díaz, del PP, s'ha referit a la dimissió de l'ambaixador d'Espanya a l'Índia per un cas de presumpta corrupció a l'entrevista que ha concedit al programa "Els matins", de TV3.

"En tot cas, tenint en compte que això òbviament, més enllà que sigui veritat o no -per desgràcia estem en campanya electoral- estava perjudicant el govern d'Espanya, Gustavo de Arístegui ha pres la decisió de dimitir -i així ho ha explicat ell- per no perjudicar ni el govern, ni de manera molt especial, el president del govern. En tot cas, crec en la presumpció d'innocència i estic amb el que digui la investigació que s'ha obert".

La número dos de Mariano Rajoy al govern espanyol i a les llistes també ha insistit a alertar dels pactes contra el PP dels que diu que no tenen programa.

"Alerta amb els tripartits de perdedors. Alerta amb un govern format pel 'doctor no', que és Pedro Sánchez, que ho vol derogar tot, i el 'doctor res'.

Supost dels consellers Rigau i Mascarell a Homs, de DL, que assegura que cal un estat propi per garantir la cultura i l'ensenyament i insisteix a demanar a Sánchez i Iglesias el compromís de retirar les querelles pel 9-N.

"Ahir demano que retirin aquestes querelles i avui ja tenim resposta de la fiscalia general de l'Estat demanant que s'ampliï la investigació, i és d'aquest estat espanyol, que en volem passar pàgina. Ho dic amb tota la cordialitat, però també amb tota la rotunditat".

També defensa els concerts educatius davant especulacions, diu, per esgarrapar vots. Abans havia respost a la crida d'Ada Colau perquè Madrid torni a ser la capitals dels catalans:

"Si l'exemple és Madrid ja podem plegar. Aspirar que Madrid sigui la nostra capital a mi em desconcerta molt. Crec que això com a mínim té categoria d'autogol absolut".

I es pregunta si els bancs espanyols emetran alguna nota sobre Podem com van fer el 27-S per la independència.

Unió dóna per fet el pacte -que ells qualifiquen de "secret"- entre Junts pel Sí i la CUP. Si l'acord es confirmés, diu Josep Sánchez Llibre, es posaria en perill el model educatiu català, perquè, segons el número 2 de la candidatura democristiana, els concerts escolars desapareixerien.

"Volem alertar les famílies que pensin que probablement el seu rebut escolar de cada mes com a mínim es duplicarà, es duplicarà o es triplicarà".

Respecte a les seves expectatives electorals, Unió assegura que disposa d'una enquesta interna que li dóna 3 diputats.

A les Terres de l'Ebre, En Comú Podem s'ha compromès a impedir el transvasament, a encarregar una auditoria del projecte Castor i a garantir la gratuïtat de l'AP-7. També ha criticat que altres formacions facin campanya de les declaracions d'Ada Colau sobre la capitalitat de Madrid.

"Quan es tenen pocs temes de campanya i poques propostes es pot discutir molt sobre coses que, en realitat, afecten poc la campanya i les propostes que han de fer per al 20 de desembre".

En unes jornades sindicals, Esquerra ha criticat el contracte únic que proposa Ciutadans.

"El neoliberalisme es cura posant cafès deu hores diàries a quatre euros l'hora. Quan ells proposen un contracte únic, perquè es facin una idea, ho saben perfectament, es tracta d'una única mesura: resumir totes les reformes laborals més reaccionàries dels últims 33 anys en una d'única".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut