Madrid

La protesta dels treballadors d'Iberia al Prat va costar 7,4 milions d'euros a AENA

Els incidents que hi va haver a l'aeroport del Prat de Barcelona el 28 de juliol passat a causa de la protesta dels treballadors de terra d'Iberia van tenir un cost total per a Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) de 7.457.127,67 euros. Segons el document, on es desglossen les despeses, gairebé 5 milions d'euros es van dedicar a la gestió de les reclamacions i l'abonament de les indemnitzacions als afectats. Aquesta dada es recull en una resposta escrita del govern dirigida al senador d'ERC Lluís Aragonés.

Actualitzat

La partida més important correspon a les despeses per la gestió de les reclamacions dels usuaris afectats i l'abonament de les indemnitzacions, que el govern va estimar en 4,76 milions d'euros d'acord amb la resolució aprovada en el Consell de Ministres de l'1 de setembre passat.

Les taxes aeroportuàries no cobrades pels vols cancel·lats i les corresponents als serveis de navegació aèria van ascendir a 714.279,2 euros.

També s'inclouen les despeses extraordinàries destinades a serveis de subministrament de menjars, reforç de personal, lloguer de material i reforç d'equips de neteja, entre altres assumptes, que es van elevar a 505.768,72 euros.

Un altre concepte són les hores extra del personal d'AENA, que van comportar un cost de 4.323,21 euros.

Els incidents que hi va haver a l'aeroport de Barcelona i les mesures indemnitzadores acordades pel govern van obligar a posar en marxa campanyes de publicitat en què es van invertir un total d'1,4 milions d'euros.

L'aeroport del Prat va viure un col·lapse el juliol passat arran de la vaga del personal de terra d'Iberia. Els treballadors protestaven perquè veien perillar els llocs de treball. El govern recorda en la seva resposta que la Direcció General d'Aviació Civil, dependent del Ministeri de Foment, va obrir el 10 d'agost passat expedient sancionador a Iberia per possible infracció de la llei de seguretat aèria, després de l'ocupació de les pistes per part dels seus treballadors de terra.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut