Madrid

La Comunitat de Madrid permetrà objectar Educació per a la Ciutadania

La Comunitat de Madrid permetrà objectar l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania, que allà es començarà a impartir el curs que ve. Ho ha anunciat la consellera d'Educació madrilenya, just l'endemà que el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia hagi reconegut el dret d'uns pares a fer-ho. Segons la consellera, Lucía Figar, els arguments que dóna la sentència són prou generals com per aplicar-los a tots els pares que ho demanin, que preveu que seran molts. Fins ara, la Comunitat de Madrid ha rebut més d'un miler d'objeccions i cinc escoles han objectat en bloc. El Ministeri d'Educació ja ha qualificat l'anunci d'irresponsable.

Actualitzat
Els alumnes que rebutgin estudiar l'assignatura no se n'hauran d'examinar. A l'hora d'Educació per a la Ciutadania hauran de fer una matèria alternativa que dependrà del centre i que tant podrà ser tasques diverses com quedar-se a la biblioteca. "No se'ls faran classes extra de cap assignatura", ha dit la consellera madrilenya. La decisió, diuen, segueix el protocol de quan una persona no pot fer, per exemple, Educació Física.

El Ministeri d'Educació, però, adverteix que és un "incompliment d'una llei orgànica", que es dóna suport a una sentència "contradictòria amb les que ja hi havia a Astúries i Catalunya". A més, el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha avisat que estudien recórrer contra la sentència i ha dit que es confon "l'obligació d'Estat que els joves coneguin la Constitució" amb "una pretesa formació religiosa que no té res a a veure amb Educació per a la Ciutadania".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut