Barcelona

Un col·legi de Barcelona es nega a impartir Educació per a la Ciutadania perquè creu que és "anticonstitucional"

El col·legi concertat Loreto-Abat Oliba de Barcelona continuarà sense impartir l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania, tot i que la Conselleria d'Educació preveu enviar una carta al centre recordant l'"obligació" d'oferir aquests estudis als seus alumnes. El vicepresident de la Fundació Abat Oliba (propietària de l'escola), Eduardo Escartín, ha afirmat que "l'assignatura és anticonstitucional", de manera que el centre, juntament amb altres escoles espanyoles, presentarà conjuntament recursos contra l'obligatorietat d'Educació per a la Ciutadania.

Actualitzat

La negativa del centre a impartir l'assignatura es deu a una recomanació de la Conferència Episcopal Espanyola, però també al fet que "la majoria" dels alumnes del Loreto-Abat Oliba han tramitat l'objecció de consciència per evitar cursar-la. La versió de la Generalitat, però, no és la mateixa: el Departament d'Educació assegura que ha rebut un total de vuit objeccions a tot Catalunya i "cap és de pares del Loreto-Abat Oliba", segons un portaveu de la conselleria.

Segons Escartín, la situació a Catalunya és "pitjor que a la resta d'Espanya, perquè el drecret de la Generalitat estableix que el contingut de l'assignatura ha de ser incorporat a l'ideari del centre" i pregunta "on hi ha aquí la llibertat d'expressió?" El vicepresident de la Fundació Abat Oliba ha criticat "l'estafa i la comèdia" que fan alguns centres que no ofereixen l'assignatura tot i que diuen que sí que ho fan.

Per Escartín, la creació d'Educació per a la Ciutadania és "una maniobra basta de l'esquerra per eliminar la ideologia dels centres, sigui la que sigui" i, a canvi, "imposar la del PSOE". "En lloc del marxisme, ara es dóna el radicalisme de les transversalitats sexuals i el relativisme", s'ha queixat.

Anar al contingut