Primer pla de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, al seu despatx amb el quadre d'una estelada en segon terme, el 6 de juny de 2017. (ho…
Primer pla de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, al seu despatx amb el quadre d'una estelada en segon terme, el 6 de juny de 2017. (horitzontal)

Juli Fernàndez s'avé al relleu a l'alcaldia de Sabadell però avisa que no hi ha cap proposta de consens entre els socis

ACN Sabadell.-L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha posat el seu càrrec a disposició de la resta de forces polítiques que conformen l'executiu local per facilitar el relleu a l'alcaldia, tal com es va pactar l'any 2015. Així ho ha assegurat en una entrevista a l'ACN en què ha remarcat, però, que perquè hi hagi canvi de batlle cal trobar un candidat que compti amb el suport de tots els partits del govern municipal i que "a dia d'avui no hi ha una proposta que tingui el consens per tirar endavant el relleu a l'alcaldia". Això és el que fa, assegura, que no hi hagi ara per ara "un escenari diferent". Fernàndez nega que la seva voluntat sigui la de bloquejar el pacte, com han apuntat alguns dels seus socis de govern en els darrers dies.

En les darreres setmanes el clima entre les formacions que conformen el govern de Sabadell (ERC, Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell) s'ha tensat a causa de la manca d'acord en les negociacions sobre el relleu a l'alcaldia de la ciutat, que actualment ostenta ERC. La polèmica es deriva del pacte que els quatre partits van signar l'any 2015 i que malgrat preveure el relleu no especificava qui havia d'assumir el lideratge de la ciutat.En una entrevista a l'ACN, el batlle de Sabadell, Juli Fernàndez, ha negat que la seva voluntat sigui la de bloquejar el relleu a l'alcaldia i ha dit que ERC i ell mateix han posat el càrrec "a disposició de la resta de forces del govern municipal". El batlle ha remarcat que els quatre regidors de la formació donaran suport al candidat que compti amb el consens de tots els socis de govern."Farem el que ens vam comprometre a fer", ha insistit l'alcalde, que explica que els republicans se sumaran "a qualsevol plantejament que tingui el suport per fer possible el relleu". Fernàndez recordat que per ser investit calen catorze vots, els de tots els regidors de l'executiu: "Aquesta és una condició necessària" i els vots d'ERC, afirma, estaran "garantits". En aquesta línia, l'alcalde lamenta que "les propostes que hi ha sobre la taula no han tingut el consens de totes les forces polítiques" i ha remarcat que "a dia d'avui no hi ha una opció que tingui la capacitat de consens de tirar endavant el relleu". Tot plegat, assegura, "és el que fa que no hi hagi un escenari diferent".L'alcalde, però, confia que totes les forces polítiques que formen part de l'executiu local actuaran de forma "respectuosa" i faran tot el possible per construir els "escenaris" que cal perquè el govern de "transformació, sòlid, estable i fort que té la ciutat de Sabadell es mantingui fins a finals de mandat i tingui continuïtat el proper", ha assenyalat. Amb aquest objectiu i per mirar de rebaixar la tensió existent, Fernàndez ha restat importància a les declaracions que s'han fet des de Crida per Sabadell i Unitat pel Canvi en els darrers dies: "Una cosa és el govern de la ciutat i una altra els espais de les organitzacions polítiques on intenten aconseguir els objectius legítims". El batlle afegeix que l'executiu local té molt clars els seus objectius: "Els únics que podem fer que el govern sigui un èxit som nosaltres".Compromís amb el referèndumFernàndez també ha reiterat el seu "compromís inequívoc" amb el procés constituent perquè els ciutadans i ciutadanes puguin votar i ha afirmat que "això és el que passarà". En aquesta línia ha dit que cal "ser capaços de facilitar al màxim el procés amb el major nombre d'equipaments i amb la normalitat que caracteritza en qualsevol altre procés electoral".Pel que fa a la possibilitat d'assumir una major responsabilitat dins ERC, Fernàndez ha declarat que a dia d'avui el seu compromís és amb la seva ciutat i amb la seva família i ha descartat altres escenaris.

Anar al contingut