JP Morgan recomana apostar a curt termini contra el deute espanyol

Un dels seus analistes creu que el mercat està sent massa "complaent" amb l'actual moment polític a Catalunya, sense tenir en compte les possibles conseqüències

Actualitzat

La preocupació pel xoc institucional a Catalunya comença a arribar als mercats financers; com a mínim, als analistes dels grans bancs d'inversió. Un informe dels experts en crèdit europeu de JP Morgan recomana protegir-se davant del risc que la situació actual acabi afectant l'economia espanyola.

És per això que aconsellen, com a moviment tàctic a curt termini, apostar contra el deute espanyol i a favor dels bons alemanys o portuguesos a 10 anys.

En un text encapçalat pel títol "Tàcticament a la baixa", asseguren que no hi veuen un "risc sistèmic", però també creuen que el mercat està sent massa "complaent" amb la situació, sense tenir en compte les possibles conseqüències.

 

 

L'informe també dibuixa un retrat del moment polític i de les opcions que s'obren després de l'1 d'octubre. En aquest sentit, no descarten la possibilitat d'una declaració unilateral d'independència per part del Parlament, que comportaria, segons el seu punt de vista, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. 

La prima de risc, més alta

Des de principis d'agost, la prima de risc del deute espanyol ha pujat respecte de l'alemany un 20%, fins als 121 punts d'aquest matí. Malgrat tot, encara està molt lluny dels nivells del pic de la crisi. Des de principis d'agost, també, l'índex de referència espanyol, l'Ibex-35, ha caigut al voltant d'un 5 per cent.

Goldman Sachs demana més autonomia

El banc d'inversió Goldman Sachs també ha publicat un informe on apunta que la solució a la situació que viu Catalunya passa per atorgar més autonomia i anul·lar la sentència de l'Estatut del 2010. Això, segons Goldman Sachs, faria que l'independentisme disminuís. En tot cas, el banc nord-americà descarta que el referèndum tingui un impacte significatiu sobre les finances espanyoles, ja que el govern espanyol no reconeixerà el resultat i l'Ibex 35 no ha reaccionat als darrers successos.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut