Jordi Sànchez fa una crida a la participació en el referèndum
Jordi Sànchez fa una crida a la participació en el referèndum
Barcelona

Jordi Sànchez: "Davant del setge, un milió seria un èxit desbordant"

Els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural apel·len als ciutadans a anar a votar acompanyats de tanta gent com puguin i insten la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a actuar amb prudència per evitar incidents

RedaccióActualitzat

Els presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC apel·len al sentit comú de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional davant les situacions incòmodes que es poden trobar aquest diumenge durant el referèndum. Aquest dissabte, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez han fet una crida al diàleg a partir del dos d'octubre, també amb la comunitat internacional, i han afirmat que treballen perquè la participació sigui superior al milió.

Jordi Sánchez ha criticat el "setge" aplicat pel govern espanyol i ha admès que "amb aquesta pressió, pot ser difícil una alta participació", ja que anar a votar es pot convertir en una "heroïcitat".

"Nosaltres hem dit des del primer moment que volíem que hi participés commés gent millor, però és evident que les condicions, el setge que el govern espanyol ha situat a la jornada de l'1 d'octubre ens posa un llistó molt alt. Un milió [de vots] seria un èxit desbordant amb aquesta actitud, amb aquesta bel·ligerància de l'estat espanyol. I nosaltres treballarem per superar aquesta xifra"

Davant les crítiques per les seves paraules, Sànchez ha reiterat a Twitter que la xifra d'un milio "és perquè ningú digui que si hi ha repressió els resultats no són vàlids":


Jordi Cuixart ha insistit en la necessitat de diàleg i ha confiat que la comunitat internacional intervingui després del referèndum.

"El que estem convençuts és que la proposta de diàleg per part del govern de la Generalitat es mantindrà sempre en peu i que, en tot cas, a partir del dos d'octubre el que entrarem és en un escenari on la comunitat internacional, ara ja sí, ha de prendre partit, com ho està prenent de fet als últims dies, a les últimes hores. I per tant, aquesta proposta de diàleg es manté en peu, segur. És una voluntat majoritària del poble de Catalunya"

El president d'Òmnium Cultural ha assegurat que l'ordre judicial al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI) per suspendre serveis informàtics susceptibles d'utilitzar-se l'1-O no afectaran el "normal funcionament" del referèndum.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut