Palestina ha demanat adherir-se al Tribunal Penal Internacional.
Palestina ha demanat adherir-se al Tribunal Penal Internacional.
Tel Aviv

Israel congela la transferència d'impostos als palestins com a mesura de pressió

L'estat israelià recapta una part dels impostos dels palestins, que després retorna a l'Autoritat Nacional palestina

RedaccióActualitzat

Israel ha decidit congelar la transferència d'impostos que fa mensualment a l'Autoritat Nacional Palestina, fet que podria portar a la paralització d'aquesta administració. Es tracta de més de 100 milions d'euros que ha recaptat als territoris ocupats.

L'estat israelià recapta una part dels impostos dels palestins i després els cedeix mensualment a l'autoritat palestina. No és el primer cop que Israel utilitza aquests impostos com a arma per pressionar els palestins.

En aquesta ocasió, la decisió de paralitzar la transferència d'impostos és una reacció després que Palestina ha demanat adherir-se al Tribunal Penal Internacional. Palestina té la intenció de denunciar Israel per presumptes crims de guerra comesos en territori palestí. L'adhesió dels palestins al Tribunal Penal podria obrir la porta a una sèrie de denúncies contra dirigents polítics i militars israelians per crims de guerra a Gaza i als territoris ocupats.

El govern d'Israel ha dit que ells també presentaran demandes similars per terrorisme davant el Tribunal Internacional contra els líders palestins.

El primer ministre israelià, Beniamin Netanyahu, avisa que no permetrà que els oficials de l'exèrcit hebreu hagin de comparèixer davant del Tribunal Penal Internacional per respondre de crims de guerra, i ha acusat els palestins d'haver iniciat una nova etapa de confrontació amb Israel.

 

 

Anar al contingut