El Prat de Llobregat

Crim masclista: un home mata la dona i els dos fills de 8 anys i se suïcida al Prat de Llobregat

Amb aquest cas serien cinc els menors assassinats pels seus pares i quatre dones per la parella aquest 2024 a Catalunya

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta de tres membres d'una família al Prat de Llobregat. Una dona de 43 anys i els dos fills, nen i nena bessons de 8 anys, han estat localitzats aquest dimarts al vespre al seu domicili.

Hores abans, la policia ha sabut que un home de 42 anys, que ha resultat ser el pare dels menors, s'havia suïcidat a l'estació del Prat de Llobregat.

S'ha decretat el secret de sumari i els Mossos treballen per aclarir els fets.

L'Ajuntament del Prat ha decretat tres dies de dol i aquesta tarda ha cridat a una concentració a la plaça de la Vila per rebutjar els fets.

Concentració a la plaça de la Vila a El Prat per rebutjar el crim masclista
Concentració a la plaça de la Vila a El Prat per rebutjar el crim masclista (3Cat)

Si es confirma com un cas de violència vicària i masclista, seria el pitjor inici d'any, amb cinc menors assassinats pels seus pares i quatre dones per la parella aquest 2024 a Catalunya.

Des de la xarxa X, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha condemnat el crim i ha titllat d'"insuportable"  el balanç de víctimes des de principi d'any per la violència masclista. 


El 2024 va arrencar amb la mort de dos germans al barri d'Horta de Barcelona, un crim condemnat pel departament de Feminismes com a violència vicària. En aquest cas, el pare es va suïcidar després de matar els fills. La policia continua investigant, però la principal hipòtesi és que el mòbil del crim fos fer mal a la mare.

L'últim nen mort va ser l'Ayax, de 5 anys, assassinat fa una setmana pel seu pare a Bellcaire d'Empordà. També va atacar la mare, que va quedar ferida de gravetat.

Des del gener, tres dones més han estat assassinades a Catalunya per la parella o exparella. L'última, la Thais, de 34 anys, que l'exparella va matar l'1 d'abril a Amposta


Què cal fer en situacions de violència masclista?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant una agressió es pot trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a serveis com les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) o els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut