Els habitants de 18 dels 20 pisos del número 5 del carrer Canigó ja poden tornar a casa
Els habitants de 18 dels 20 pisos del número 5 del carrer Canigó ja poden tornar a casa (ACN/Àlex Recolons)

Els primers veïns desallotjats del carrer Canigó de Badalona ja poden tornar a casa

Els habitants de 18 dels 20 pisos del bloc, que es va haver d'evacuar el 21 de febrer per l'aparició d'esquerdes, ja poden tornar a casa

RedaccióActualitzat

Els veïns d'un dels sis edificis desallotjats a Badalona per l'enfonsament d'un bloc del barri ja poden tornar a casa seva. Aquest dimecres, l'Ajuntament ha convocat els veïns del número 5 del carrer Canigó, desallotjats el 21 de febrer, per donar-los la notícia.

Un cop s'ha reforçat l'apuntalament de l'edifici, els habitants de 18 dels 20 pisos d'aquest bloc poden tornar a casa. Tot i això, hi ha dues famílies que hauran d'esperar fins que no es facin les obres de reforç de l'estructura. Es tracta del baix i d'un dels pisos de la primera planta.

Aquests són els primers afectats de l'illa dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc que tornen a casa. La pròxima prioritat del consistori és ara reforçar l'apuntalament del número 11 del carrer Canigó perquè els arquitectes puguin valorar també el retorn d'aquests veïns.

Des de l'enfonsament del número 9 del mateix carrer, el passat 6 de febrer, i on van morir tres persones, s'han hagut de desallotjar un total de cinc edificis.

A més del número 5 del carrer Canigó, on ara es recupera certa normalitat, encara continuen fora de casa els veïns dels números 7, desallotjats el 14 de febrer, i el número 11, desallotjats el 20 de febrer, així com dos blocs més del carrer Ausiàs March, els números 116, desallotjat l'1 de març, i el número 118, desallotjat el 6 de març.

Petició al jutge per entrar en un àtic

En paral·lel, l'Ajuntament de Badalona ha demanat també autorització judicial per poder accedir a l'àtic del número 119 del carrer Ausiàs March, ja que el propietari no permet l'entrada dels tècnics que fan les inspeccions.

És, per ara, l'únic cas conegut on està sent necessari recórrer als jutjats per poder entrar en un immoble de l'illa afectada.

ARXIVAT A:
HabitatgeSeguretat
Anar al contingut