Hospitalet de Llobregat

Els Mossos detenen a la Ciutat de la Justícia sis "indignats" acusats del bloqueig al Parlament

Els Mossos d'Esquadra han detingut a la Ciutat de la Justícia sis de les nou persones imputades pel bloqueig dels "indignats" al Parlament el 15 de juny passat, que s'havien presentat als jutjats de guàrdia per notificar el seu domicili. Aquestes persones s'han trobat que agents antiavalots dels Mossos han irromput al complex judicial -on s'ha vist un fort dispositiu policial- i els han detingut mentre eren al bar, on esperaven una resposta del jutge de l'Audiència Nacional que porta el cas, Eloy Velasco. El jutge de guàrdia ha tingut temps d'agafar-los les dades i ha demanat a Velasco com havia de procedir, però abans que rebés la resposta, els Mossos ja s'han presentat. La policia assegura que ha actuat per ordre de l'Audiència Nacional.

Actualitzat
Els nou "indignats" s'han presentat a la Ciutat de la Justícia perquè pensaven que podrien ser alguns dels imputats en la causa pels incidents del 15 de juny al recinte del Parlament, quan van intentar impedir l'entrada dels diputats i el govern. Cap a dos quarts de tres de la tarda, els antiavalots han entrat al bar on eren, n'han detingut sis i se'ls han endut en furgons de la brigada mòbil.

La irrupció dels Mossos i el dispositiu que ha acabat amb les detencions ha sorprès tothom. Els jutges, fiscals i funcionaris que dinaven s'han trobat de cop i volta envoltats d'agents. El cordó policial ha atrapat alguns advocats, periodistes i un usuari de la justícia, que han estat un quart d'hora retinguts. Avisat per un advocat, el jutge de guàrdia s'ha afanya a tornar al seu despatx per demanar explicacions del que passava. Després de tot el matí esperant la resposta d'Eloy Velasco, s'ha trobat una notificació del magistrat de l'Audiència Nacional que deia que ja havia donat "les ordres oportunes" als Mossos d'Esquadra.

Els advocats dels acusats s'han plantejat demanar l'habeas corpus per exigir la posada immediata a disposició judicial dels seus clients, però finalment han desistit perquè han entès que encara estarien més estona detinguts. I, precisament, s'havien personat a la Ciutat de la Justícia per evitar el que ha passat amb els altres detinguts fins ara, que han anat a comissaria emmanillats i els han tancat al calabós fins que, ja amb la citació judicial a la mà, els han deixat en llibertat.

Fins aquest dijous, els Mossos havien detingut deu persones en la causa. Tots s'han negat a declarar. Aquest divendres el jutge Velasco podria començar a prendre declaració al primer de la vintena d'imputats per l'assetjament parlamentari.

En protesta per les decisions d'aquest dijous, més d'un miler de persones s'han concentrat a les set del vespre a la plaça de Catalunya de Barcelona. Posterioment han avançat per la Gran Via de les Corts Catalanes, en direcció cap a la seu del Departament d'Interior.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut