Agents dels Mossos protegeixen el Parlament davant dels congregats. (Foto: ACN)
Agents dels Mossos protegeixen el Parlament davant dels congregats. (Foto: ACN)
Madrid

El primer dels 22 imputats pel setge al Parlament no es presenta a declarar

El primer dels 22 imputats per l'assetjament dels diputats al Parlament, citat a declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional, no s'ha presentat aquest migdia al tribunal.

Actualitzat
Estava citat a les dotze del migdia i l'esperaven a les portes de l'Audiència Nacional nombrosos mitjans de comunicació i també un important dispositiu de seguretat, però finalment no s'hi ha presentat.

Segons el seu advocat, la seva abscència s'ha degut a una confusió de dates, perquè es pensava que la citació era per demà.

Davant d'això, el jutge Eloy Velasco l'ha tornat a citar per d'aquí 24 hores, el divendres 7 d'octubre, juntament amb quatre "indignats" més que ja tenien la data fixada.

Per tant, divendres al matí -segons està previst- declararan els primers cinc indignats a l'Audiència Nacional pels incidents del Parlament del passat 15 de juny.

Tots cinc declararan per un delicte contra els organismes de la nació espanyola, i s'enfrontaran a penes d'entre 3 i 5 anys.

Tot plegat, després que aquest dilluns es van començar a practicar detencions dels 22 indignats que van ser identificats pels fets del Parlament. A principis de setmana se'n va arrestar quatre i uns dies més tard es va elevar aquesta xifra fins a set.



Anar al contingut