Els empresaris alemanys es disculpen per les paraules d'un d'ells a Torrent

El president del Cercle de Directius de Parla Alemanya, Albert Peeters, reitera la confiança en Catalulnya i el diàleg polític

RedaccióActualitzat

Disculpes, aquest matí, a TV3, del president del Cercle de Directius de Parla Alemanya, Albert Peeters, per les paraules d'un soci que ahir es va mostrar obertament partidari que Torrent i tots els polítics independentistes vagin a la presó.

"Demano disculpes si es va sentir ofès, però també és important per nosaltres el missatge que hi ha preocupació. Cal trobar una solució. Fins ara, el president Torrent ha complert amb la Constitució i confiem que podrem seguir així. Si ell compleix amb la Constitució i les normes que a nosaltres ens obliguen a complir, tenim plena confiança."

En una intervenció en el programa "Els matins", Peeters ha lamentat les formes utilitzades per un empresari, Karl Jakobi. També considera que "s'ha passat" demanant presó per als polítics independentistes, però ha dit que cal entendre el concepte de democràcia dels alemanys:

"A mi, la forma de la intervenció d'ahir no em va agradar gens, però és l'expressió de la nostra manera d'entendre la democràcia. En una democràcia tothom té dret a expressar-se lliurement."

 

 

Peters, d'altra banda, ha volgut deixar clar que "al nostre Cercle tothom està a favor de Catalunya" i que "hem arribat a Catalunya perquè hi tenim plena confiança".

"Jo i el Cercle tenim plena confiança en la persona de Roger Torrent i en la institució del Parlament de Catalunya. I en la institució del president del Parlament de Catalunya."

També ha afirmat que "els interessos de Catalunya els podem defensar de la millor manera amb una economia forta" i ha fet una crida al diàleg per reconduir la situació actual.

"La fórmula 'ull per ull', en el món polític, no funciona. Només funciona el pacte. Necessitem que també la gent que ara és a la presó parli amb nosaltres per reconstruir la confiança en Catalunya. "

Preguntat sobre si els empresaris catalans establerts a Catalunya estaven preocupats, Peeters ha assegurat que "tenim una evolució en els últims deu anys que ens treu cada any més seguretat" i que "hi ha una preocupació i ens agradaria que la gent ens escolti i ens parli".

"Demanem als polítics que cal parlar. No podem seguir així. Ahir vaig dir prou. Hem de recuperar el seny. Seure, pactar, actuar."

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut