Filera de cotxes clàssics a Barcelona abans de sortir cap a Monserrat
Filera de cotxes clàssics a Barcelona abans de sortir cap a Monserrat
Barcelona

Els cotxes antics volen continuar circulant

El 2019, quan entrin en vigor les noves mesures per reduir la contaminació a Barcelona, ja no podran sortir al carrer

RedaccióActualitzat

Els propietaris de cotxes clàssics, els que tenen entre 40 i 50 anys, estan preocupats perquè, amb les noves mesures per reduir la contaminació de Barcelona, ja no podran circular pels carrers de la ciutat a partir del 2019.

La restricció, que sí que tindrà excepcions per als exemplars de col·leccionista, d'entrada, els obliga a quedar-se tancats al garatge.

Des del Club de Vehicles Clàssics de Barcelona, que aquest diumenge han fet una sortida a Montserrat, reclamen que se'ls deixi circular.

Àlex Díaz, portaveu Club Clàssics Barcelona, creu que hi ha cotxes nous de molta potència que poden contaminar més:

"Nosaltres ja estem limitats per les pòlisses d'assegurances com a vehicles clàssics. Per tant, tenim un topall de quilòmetres l'any. Aquesta, una, i segona, la potència de cotxes moderns, dièsels, i coses d'aquestes..., doncs m'imagino que l'emissió de gasos pot ser més important que la que nosaltres fem en 10, 12 o 15 sortides l'any."

Mesures per reduir la contaminació

La prohibició de circular amb els vehicles més contaminants per Barcelona i 40 municipis de l'Àrea Metropolitana començarà l'1 de gener del 2019. La restricció s'aplicarà de dilluns a divendres al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès. Els vehicles afectats són els turismes matriculats abans del 1997 i les furgonetes anteriors al 1994.

Podràs circular amb el teu cotxe per Barcelona els dies de més contaminació?

Un any més tard, el 2020, la restricció per circular entre les rondes de la ciutat de Barcelona serà més gran i es prohibirà circular als dièsels matriculats abans del 2006 i els cotxes de gasolina d'abans del 2000.

 

Anar al contingut