Cornellà de Llobregat

Els arquitectes contradiuen Gas Natural i creuen que la fuita de gas de Cornellà va ser a la xarxa general

Hi ha una nova hipòtesi sobre la fuita de gas de Cornellà que va provocar la mort d'una nena de 2 anys, divendres passat. Els arquitectes de l'edifici sinistrat descarten que la fuita fos en algun punt de la instal·lació de l'edifici i consideren que l'única hipòtesi és que provingués de la xarxa de distribució general de Gas Natural. L'opinió dels arquitectes, consultats per TV3, contradiu la versió de la companyia.

Actualitzat

El primer que descarten els arquitectes és que el gas es pogués escapar per les canonades de la sala de comptadors, perquè l'habitació es ventila a través d'una gran reixa i no s'hi pot acumular el gas. El grup SOB Arquitectes també descarta que la fuita fos als tubs de distribució als pisos, perquè pugen per la façana, totalment descoberts.

A partir d'aquí, dedueixen que la fuita només ha pogut ser per la xarxa de distribució general de Gas Natural, que està connectada per un ramal amb la sala de comptadors. La gran pregunta, però, és com hauria passat el gas a la sala de màquines de l'ascensor.

Els arquitectes creuen que va ser una fuita de gran pressió i que el gas podria haver arribat a filtrar-se pel mur de formigó que protegeix la sala de màquines i, d'allà, per tot el forat de l'ascensor. Després, una espurna va originar l'explosió que va provocar la caiguda dels envans dels set pisos de la finca i de l'aparcament.

Gas Natural ha tornat a insistir que la xarxa del carrer està en perfecte estat i que les investigacions van lentes perquè hi ha una part de la instal·lació de gas de l'edifici que ha quedat molt afectada arran de l'explosió i de l'incendi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut