Cornellà de Llobregat

Mor una nena de 2 anys i 22 persones resulten ferides en una explosió de gas a Cornellà de Llobregat

Una explosió de gas en un edifici de Cornellà de Llobregat ha provocat la mort d'una nena i ferides a 22 persones. A 7 dels ferits els han ingressat unes hores a l'Hospital de Bellvitge. Mentrestant, la resta de persones desallotjades les han traslladades a un hotel pròxim. L'edifici ha estat desallotjat completament. Es tracta d'un bloc de set plantes de l'avinguda Porta Diagonal, a tocar de la Ronda de Dalt. Una dotzena de famílies del bloc no podran tornar a casa durant mesos i l'Ajuntament els busca pisos per reallotjar-los. De moment dormiran en un hotel. S'espera que la majoria dels veïns dels dos immobles que també han estat desallotjats podran tornar a casa en les pròximes hores. La Generalitat ha obert un expedient informatiu sobre l'explosió, que s'ha produït als comptadors de gas de l'edifici.

Actualitzat

La nena, que només tenia 2 anys i mig, ha mort a l'acte per una aturada cardiorespiratòria víctima de l'explosió. Arran del sinistre, també han quedat ferides una vintena de persones, set de les quals les han hagut d'ingressar a l'Hospital de Bellvitge, però ja han estat donades d'alta. També s'ha hagut d'atentre diverses persones afectades d'una crisi nerviosa.

Els bombers han confirmat que una fuita de gas ha estat la causa de l'explosió, que s'ha produït a quarts de set del matí a la sisena planta de l'edifici del número 36-40 de l'avinguda Porta Diagonal, al barri de l'Almeda de Cornellà.

En qualsevol cas, la deflagració ha destrossat un pis de la sisena planta i el seu balcó i hauria afectat, sobretot, aquesta planta i la setena, per l'efecte xemeneia. L'ona expansiva, però, ha afectat tot l'edifici i un radi de cinquanta metres. També diversos cotxes han quedat aixafats i diversos vidres trencats al pàrquing que està situat just a sota del bloc afectat. Com a mesura preventiva, s'han hagut de desallotjar tres blocs de pisos en total.

Fins a la zona s'hi han desplaçat disset dotacions de bombers i efectius de la policia local, que continuen treballant a la zona. Mentrestant, les persones desallotjades que no han quedat ferides les han traslladades a un hotel pròxim a l'edifici sinistrat.

L'Ajuntament de Cornellà reallotjarà les famílies dels catorze pisos més afectats per l'explosió en diferents pisos de la ciutat, perquè s'hi puguin estar mentre durin les obres de rehabilitació del bloc, que es preveu que duraran mesos. De moment, les primeres nits les passaran en un hotel de la cadena Novotel que hi ha just davant de l'illa de cases afectada.

El president de la Generalitat, José Montilla, que va ser alcalde de Cornellà, ha visitat la zona afectada i ha parlat amb els veïns. El conseller d'Interior, Joan Saura, ha dit als afectats que cada família rebrà un tracte individualitzat per part de l'administració. L'Ajuntament de Cornellà, presidit per l'alcalde Antoni Balmón, que viu al mateix carrer on s'ha produït el sinistre i ha estat un dels primers a avisar els serveis d'emergència, ha decretat dos dies de dol per la víctima.

A tot això, la Generalitat ha anunciat que ha obert un expedient informatiu, que podria estar acabat en un termini d'aproximadament tres mesos, per analitzar el compliment de tots els requisits tècnics i de seguretat que han de seguir les instal·lacions de gas i apuntarà les possibles causes de l'explosió.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut