Cornellà de Llobregat

L'alcalde de Cornellà demana que Gas Natural cobreixi les despeses que no assumeixin les asseguradores dels veïns

S'ha de començar a aclarir el futur immediat dels veïns de l'edifici de Cornellà on divendres hi va haver una explosió de gas. Els que viuen al bloc més afectat miraran si els pisos que els ha llogat l'Ajuntament s'adapten a les seves necessitats, i els dels blocs del costat sabran si podran tornar a casa aquesta mateixa setmana. Això mentre es continua negociant amb les asseguradores i analitzant les causes de l'explosió amb els Mossos i la companyia. L'alcalde de Cornellà ha dit que s'haurà de reflexionar sobre la seguretat de les canalitzacions de gas. Antonio Balmón també ha demanat que Gas Natural se sumi a les compensacions de les asseguradores, però la companyia diu que col·laborarà en el que calgui sempre que ho determini la investigació dels Mossos.

Actualitzat

Tres dies després de l'explosió de gas ha començat la neteja i desenrunament dels pisos afectats. Aquest dilluns l'Ajuntament s'ha reunit amb Gas Natural per concretar la quantia que l'empresa s'ha compromès a aportar, independentment de la responsabilitat final que es pugui demostrar. Un any després de l'explosió de Santa Coloma, l'alcalde ha volgut fer una crida a la reflexió sobre la seguretat de les instal·lacions. Antonio Balmón ha reconegut que alguna cosa va fallar i que ara el més important és transmetre seguretat a la ciutadania.

A més a més, Balmón ha reclamat a l'empresa Gas Natural que ajudi els afectats cobrint totes les despeses que no assumeixin les assegurances, com per exemple el lloguer dels pisos on es reallotjaran les catorze famílies que s'han quedat sense casa. En aquest sentit, la companyia, ha dit que, com a responsable del servei i de la seguretat, ha de fer una reflexió per augmentar les condicions de seguretat. Gas Natural ja ha avançat que col·laborarà amb les famílies afectades per l'explosió de divendres al barri d'Almeda. Tot i això, la companyia només assumirà la responsabilitat del sinistre si ho determina la investigació que estan fent els Mossos.

Per la seva banda, al matí els veïns s'han trobat amb assistents socials per exposar-los la realitat de cada una de les famílies. La intenció és que els vint pisos de lloguer que l'Ajuntament ha posat a disposició de l'asseguradora Mapfre s'adeqüin a les seves necessitats. Paralel·lament, pèrits de les asseguradores han començat a visitar l'edifici per avaluar-ne els danys.

"El nostre objectiu -ha dit una de les veïnes- és que la companyia d'assegurances es faci càrrec de les despeses derivades del lloguer d'aquests pisos, perquè nosaltres som totalment insolvents".

L'Ajuntament ha informat que els afectats estaran reallotjats en el termini d'una setmana en pisos de lloguer. De moment els veïns estan contents del tracte rebut.

Fins a vuitanta persones continuen fora de casa. Les dotze famílies del número 36 trigaran mesos a tornar, mentre que deu famílies més del número 34 s'hauran d'esperar uns dies que els reparin petits desperfectes en parets i sostres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut