Cornellà de Llobregat

Cornellà acomiada la nena morta en l'explosió de gas mentre s'enllesteix el reallotjament dels afectats i s'avaluen els danys

Veïns de Cornellà i autoritats del govern local i de la Generalitat han acompanyat la família de la nena de dos anys i mig que va morir divendres en l'explosió de gas en el difícil tràngol d'acomiadar-la. Tot i l'ambient de dol, els veïns desallotjats miren, en la mesura del possible, de fer vida normal. Es preveu que a partir d'aquest dilluns ja puguin anar als pisos de lloguer que ha buscat el consistori. Mentre es continua investigant l'origen de la fuita, s'ha sabut que les primeres estimacions de danys superen els 6 milions d'euros i l'Ajuntament vol que Gas Natural assumeixi la part a què les asseguradores no arribin. La companyia ha mostrat la seva voluntat de col·laborar.

Actualitzat
Cornellà de Llobregat s'ha llevat de dol. Veïns del bloc afectat per l'explosió i dels immobles del voltant han anat al funeral de la Martina, la nena de dos anys que va morir per la runa que li va caure al damunt. Alguns ho han fet amb minibusos de la Creu Roja; d'altres, amb cotxes prestats.

També hi eren el president català, José Montilla, i els consellers d'Interior, Joan Saura, i de Cultura, Joan Manuel Tresserres. El president del Grup Planeta, empresa en la qual treballa la mare de la víctima, José Manuel Lara; l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, que també és veí de la ciutat, han acompanyat la família en la cerimònia.

El funeral s'ha oficiat al tanatori de la ciutat i ha durat poc més de mitja hora. Després del funeral, la petita ha rebut sepultura al cementiri de Cornellà, al barri del Pedró.

Lent avanç de les investigacions

La policia científica dels Mossos d'Esquadra continua treballant per intentar trobar pistes de quin va ser l'origen de la fuita. De moment, no descarten cap possibilitat i diuen que els portarà feina per dies. Els veïns en volen trobar el culpable i exigeixen responsabilitats.

Segons Gas Natural, no havien tingut cap trucada d'emergència fins la matinada de l'explosió. Les instal·lacions comunitàries van ser revisades ara fa tres anys sense detectar-hi cap anomalia i el cap de distribució de la companyia a Catalunya, Àngel Larraga, aposta per deixar treballar els experts abans d'acusar a ningú.

El cost humà i econòmic del sinistre

L'Ajuntament s'ha reunit amb els regidors i els veïns afectats per coordinar tasques. Volen enllestir com més aviat millor el rellotjament temporal de les 14 famílies afectades. Serà per un mig any i ja es té una vintena de pisos disponibles a la ciutat i al seu entorn.

El consistori també ha fet una primera avaluació dels danys provocats en l'edifici sinistrat. S'estima que les despeses superen els sis milions d'euros. El volum més important l'assumiran l'empresa asseguradora de la comunitat de propietaris i les mateixes assegurances personals. Pel que fa a la resta, ho estan negocionant l'Ajuntament i Gas Natural.

Segons un portaveu de la companyia, Gas Natural té previst reunir-se aquesta setmana amb representants de l'Ajuntament per abordar la col·laboració econòmica de la companyia amb les famílies afectades per l'explosió de gas, "sense perjudici de les responsabilitats judicials" que se'n derivin.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut