El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó
El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó
Madrid

El PP controlarà "des del darrere" la sala del Suprem de l'1-O, diu el portaveu al Senat

Ignacio Cosidó envia un whatsapp als senadors del PP per defensar l'acord amb el PSOE per renovar el CGPJ

RedaccióActualitzat

El pacte per renovar el Consell General del Poder Judicial, el CGPJ, i el Tribunal Suprem ha estat un molt bon acord per al PP, segons el portaveu d'aquest partit al Senat, Ignacio Cosidó.

Per fer front a les crítiques dins les seves files que el consideraven un mal pacte, Cosidó va enviar aquest dissabte un missatge de WhatsApp als 146 senadors del seu partit.

"Controlar des del darrere"

En aquest missatge, que ha divulgat aquest dilluns el diari digital El Español, Cosidó defensa el pacte assegurant que el PP controlarà "des del darrere" la sala del tribunal que jutjarà els líders independentistes acusats de rebel·lió i sedició:

"A més a més, controlant la sala segona des del darrere i presidint la sala 61. Ha estat una jugada estupenda que he viscut des de primera línia. Ens jugàvem les renovacions futures de 2/3 del TS i centenars de nomenaments en el poder judicial, vitals per al PP i per al futur d'Espanya."

"Jugada estupenda"

La sala segona és la penal, dedicada també a jutjar diputats, senadors i membres del govern espanyol.

Cosidó, que va ser director general de la Policia Nacional en el govern de Mariano Rajoy, assegura que l'acord és una "jugada estupenda" perquè el PP, diu, ha renunciat a nomenar un vocal més del Consell, però ha aconseguit posar un "excepcional" president del Tribunal Suprem, Manuel Marchena.

Precisament, Marchena era el president del tribunal de l'1-O fins que el van escollir per presidir el CGPJ i el Suprem.

Notícia relacionada: Andrés Martínez Arrieta presidirà el tribunal que jutjarà el procés independentista

Podem reclama la seva dimissió

El secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, ha reclamat que Cosidó dimiteixi com a portaveu del PP al Senat i també com a senador, perquè estaria implicat en l'anomenat cas Kitchen de robatori de documentació a Luis Bárcenas, per impedir que la fes servir contra el seu partit:

"Només faltaria que quan calgui investigar el senyor Cosidó per l'operació Kitchen el jutgi la sala segona que el mateix senyor Cosidó diu que controlarà "per darrere" el PP."

 

Cosidó diu que se l'ha interpretat "malament"

El portaveu del PP al Senat ha admès l'autoria i el contingut del missatge, però s'ha afanyat a assegurar que s'ha interpretat "malament".

En declaracions a un grup de periodistes aquest dilluns, Cosidó, de tota manera, ha admès també que les paraules que va fer servir "no van ser afortunades".

Segons ha assegurat, el que volia dir amb el missatge és que l'"autoritat moral" de Marchena permetrà que les decisions siguin "el més unànimes possible":

"Aquest és el sentit, no volia dir que permet el control, perquè entre altres coses no és cert."

Sobre la filtració del missatge, el portaveu del PP no ha volgut fer comentaris, s'ha limitat a dir que cal anar amb compte en els grups privats. Ha afegit, a més, que el missatge no volia convèncer ningú de res.

Torra: "La justícia és un mercadeig entre el PSOE i el PP"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha considerat que aquesta notícia és "una altra evidència que a l'estat espanyol la justícia és una mercadeig entre el PSOE i el PP" i ha qüestionat que hi hagi independència judicial i imparcialitat:

 

Aragonès i Torrent: "La divisió de poders, un miratge"

El vicepresident de la Generalitat i dirigent d'ERC, Pere Aragonès, s'ha avançat a Torra en queixar-se per aquesta notícia: ha denunciat que el PP es vanta de controlar la sala que jutjarà el procés sobiranista i que Cosidó ha "posat en paraules" que "la divisió de poders a Espanya és un miratge":

 


En la mateixa línia s'ha expressat el president del Parlament, Roger Torrent:

 

 

"Democràcia exemplar"

I l'expresident Carles Puigdemont se n'ha fet ressò a través d'un tuit d'un dels seus advocats, Gonzalo Boye, i ha ironitzat sobre si una notícia com aquesta és mostra d'una "democràcia exemplar":

 

 

L'exdiputat de la CUP David Fernández també ha ironitzat sobre el concepte d'independència judicial:


Albert Rivera: "Un pacte vergonyós"

També ha criticat durament el contingut del missatge el líder de Ciutadans, Albert Rivera. A Twitter ha assegurat que Cosidó presumeix "descaradament de les seves martingales i de la pinça Sánchez-Casado contra una justícia independent":

 


 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OCGPJJudici procésProcés catalàPPTribunal Suprem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut