Bilbao

El PNB exigeix que s'acabi el qüestionament de la seva gestió contra ETA

El PNB ha volgut defensar la fermesa que va tenir l'Ertzaintza en la lluita anti-ETA en l'anterior mandat d'Ibarretxe després que últimament això s'hagi qüestionat des de files populars i socialistes. Els nacionalistes han fet costat a tots els exconsellers d'Interior defensant la seva gestió contra ETA, que creuen qüestionada des que Patxi López ha arribat a Ajuria Enea. Per la seva banda l'actual ministre d'Interior basc, Rodolfo Ares, ha reconegut la tasca dels seus predecessors.

Actualitzat
El dirigent del PNB, Iñigo Urkullu, ha reivindicat "la trajectòria i el servei de l'Ertzaintza des de la seva formació i fins avui", així com el seu suport sense fisures a aquest cos. Ho ha dit perquè vol acabar amb "les expressions o qüestionaments manifestos de les accions passades als quals hem assistit durant les últimes setmanes.

Com ha resposta el socialista Rodolfo Ares, actual conseller d'Interior de l'executiu basc, ha donat suport a la tasca dels seus antecessors en el càrrec: "Reitero el reconeixement del treball dels equips que m'han precedit."

El gest ha servit també per reivindicar la tasca d'una policia autonòmica com a eina fonamental de l'autogovern.

L'Ertzaintza també ha obert una investigació pels dos agents que en una entrevista a Antena 3 Televisió van assegurar que el govern d'Ibarretxe no perseguia la banda terrorista amb prou fermesa.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut