Campuzano afirma que "estem davant d'una cacera de bruixes" contra empreses o persones afins al procés (EFE)
Campuzano afirma que "estem davant d'una cacera de bruixes" contra empreses o persones afins al procés (EFE)
Madrid

El PDeCAT demana la compareixença de Montoro al Congrés per la "cacera de bruixes"

El seu portaveu, Carles Campuzano, diu que el govern de Rajoy ha posat en marxa una "campanya de criminalització d'entitats i persones" vinculades al procés

RedaccióActualitzat

El PDeCAT demana que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, comparegui en la Comissió d'Hisenda del Congrés, perquè informi del que considera "cacera de bruixes" contra empreses o persones afins al procés. El portaveu d'aquesta formació a la cambra baixa, Carles Campuzano, ha registrat la petició aquest dimarts perquè el ministre s'expliqui sobre la reclamació a la Generalitat perquè detalli pagaments o contractes a determinats mitjans i periodistes. Campuzano parla d'una "campanya de criminalització" a persones i entitats pròximes al sobiranisme.

"Ens sembla inaudit que en una democràcia moderna, i més per part de qui exerceix 'de facto' com a conseller d'Economia, es plantegi aquesta investigació, perquè estem parlant de pagament de subvencions sobre les quals no hi ha cap misteri."

En el requeriment d'Hisenda, figura l'empresari Oriol Soler, que va ser conseller delegat del diari "Ara" entre el 2010 i el 2012, així com societats del grup Mediapro, Editorial Alpha i la revista "Sàpiens".

El número dos de la Conselleria d'Economia, Pere Aragonès, ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que Montoro està impulsant una causa contra el procés paral·lela a la judicial, mentre que el fundador de Mediapro, Jaume Roures, ha dit, al mateix programa, que "això és el maccarthisme als Estats Units. Potser acabem segregats als autobusos. Amb un cartellet: 'Va votar l'1 d'octubre'".

Anar al contingut