Marta Rovira durant l'entrevista a l'ACN
Marta Rovira durant l'entrevista a l'ACN
Berna

El Parlament suís diu que no extradirà Marta Rovira si és per motius polítics

L'Assemblea Federal Suïssa referma la posició del govern helvètic, que ja es va mostrar contrari a l'extradició per raons polítiques

RedaccióActualitzat

Suïssa referma que no extradirà la líder d'ERC, Marta Rovira, si és per motius polítics. El govern suís ja ho havia avisat. I ara també ho fa el Parlament. Confirma que el procés per demanar l'extradició de la dirigent republicana ja està en marxa. Per això s'ha reunit el Comitè d'Afers Estrangers que estudia el cas. En un comunicat, han advertit que si la causa de l'extradició és "purament política", l'Assemblea Federal Suïssa la rebutjarà.

Rovira va arribar a Suïssa ja fa gairebé un mes. L'exdiputada va decidir marxar de Catalunya després de conèixer el seu processament per rebel·lió. El jutge Llarena considera que va tenir un paper "essencial" en la coordinació del procés sobiranista.

En una entrevista a l'ACN, Marta Rovira deia divendres passat que es va veure "forçada" a emprendre el camí de "l'exili" davant el convenciment que el jutge dictaria presó preventiva. "El que més m'entristeix és que no sé quan podré tornar", lamentava la dirigent republicana, que afegia: "Soc conscient que he marxat per a molts anys, que he deixat enrere moltíssima gent que m'estimo, molts paisatges, la meva ciutat i que la meva família haurà de fer un canvi brutal de vida (...) Però, al mateix temps, ara tinc una oportunitat per continuar lluitant."

ARXIVAT A:
Govern empresonatInvestiduraArticle 155Procés catalàMarta Rovira
Anar al contingut