Marta Rovira sortint del Tribunal Suprem després de declarar davant del jutge Llarena aquest 19 de febrer del 2019. Pla americà. (Horitzontal)
Marta Rovira sortint del Tribunal Suprem després de declarar davant del jutge Llarena el 19 de febrer del 2018

Suïssa diu que no extradeix per delictes polítics, però analitzarà el cas de Rovira

RedaccióActualitzat

El govern suís reitera la seva posició oficial sobre les extradicions per delictes polítics. Com ja va dir en el cas d'Anna Gabriel, reitera que la Confederació Helvètica no concedeix l'extradició per aquest tipus de delictes. Tot i això, assegura que analitzarà el cas de Marta Rovira si s'escau.

Preguntat per l'agència EFE, el portaveu del Departament Federal de Justícia, Folco Galli, ha explicat la postura oficial suïssa:

 "Com en el cas (Anna) Gabriel, també s'aplica a tots els altres polítics catalans que vénen a Suïssa el principi que aquest país, igual que la majoria dels altres Estats, no concedeix cap extradició per delictes polítics"

El portaveu no ha pogut confirmar que Suïssa ha rebut l'ordre internacional de detenció. De fet, encara no està clar que Marta Rovira sigui al país helvètic, tot i que algunes mitjans així ho apunten.

"Ja que les ordres internacionals de detenció són confidencials i estan subjectes al secret professional, el Departament de Justícia no pot confirmar la recepció d'una eventual sol·licitud"

Galli assegura que el Departament de Justícia suís "hauria d'analitzar en profunditat la motivació d'una eventual sol·licitud internacional de detenció i aclarir sobretot si les actuacions de les quals s'acusa a les persones afectades constitueixen delictes polítics".

 

Notícia relacionada: L'advocat de Gabriel "Per un delicte com rebel·lió no hi ha extradició"

 

La declaració suïssa és similar a la que va fer en el cas d'Anna Gabriel i després amb la visita de Puigdemont. Llavors, el jutge Llarena no va demanar l'ordre de detenció. Ara tampoc ho ha fet en el cas de Gabriel, perquè el delicte per les quals l'ha processat --desobediència-- no implica presó.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàRebel·lióMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut