Marta Rovira: "A Catalunya feia molt mesos que em sentia absolutament coaccionada i amenaçada" (ACN)
Marta Rovira: "A Catalunya feia molt mesos que em sentia absolutament coaccionada i amenaçada" (ACN)
Ginebra

Marta Rovira: "Soc a Suïssa per continuar lluitant contra la persecució política"

En una entrevista a l'ACN, Rovira diu que va marxar perquè se sentia coaccionada i amenaçada, i que no descarta demanar asil polític

RedaccióActualitzat

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, confirma que és a Suïssa, com l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel. La número 2 d'Esquerra Republicana de Catalunya, que va marxar el 23 de març, ha parlat per primer cop per a un mitjà català: l'Agència Catalana de Notícies. Rovira explica que va marxar de Catalunya perquè se sentia "coaccionada", i diu que si s'hagués presentat al Tribunal Suprem el 23 de març, ara seria entre reixes. I assegura que en el nou lloc on vivirà podrà continuar lluitant contra "la persecució política i judicial."

La dirigent republicana subratlla que es va veure "forçada" a emprendre el camí de "l'exili" davant el convenciment que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena dictaria presó preventiva.

"He marxat a la força, obligatòriament, si no el que havia d'assumir eren les conseqüències d'una persecució política absolutament desproporcionada que no cap en un sistema polític democràtic"

"Jo a Catalunya feia molt mesos que em sentia absolutament coaccionada, amenaçada, i cada vegada m'anava trobant més cohibida. Per tant, espero haver arribat aquí, en part, per recuperar la meva llibertat d'expressió i l'exercici dels meus drets polítics"

Marxar de Catalunya ha estat també per a Rovira una "mesura de protecció personal" també pensant en la seva filla de 7 anys.

"El que més m'entristeix és que no sé quan podré tornar. Soc conscient que he marxat per molts anys, que he deixat enrere moltíssima gent que m'estimo, molts paisatges, la meva ciutat i que la meva família haurà de fer un canvi brutal de vida (···) Però al mateix temps, ara tinc una oportunitat per continuar lluitant"

 

 

No descarta demanar asil polític

Rovira diu que ara es posa a disposició de les autoritats del país helvètic i que respectarà les decisions de la justícia suïssa. Segons la líder d'Esquerra, Suïssa té un sistema polític que permet que els ciutadans tinguin veu i on es vota per decidir "pràcticament cada tres mesos". Per aquests motius, Marta Rovira va entendre que podria ser un país que entengués el motiu pel qual es defensa el dret a votar en referèndum dels catalans.

La dirigent d'ERC remarca que continuarà lluitant perquè a Catalunya es "preservin els drets civils i polítics" i contra "la injustícia que significa la persecució policial i judicial" amb imputacions "absolutament desmesurades" que impliquen violència. Sempre, diu, defensaran les seves idees per les vies pacífiques i democràtiques.

Sobre la possibilitat de sol·licitar asil polític, Rovira ha respost que estan estudiant la situació amb "tots els elements legals que hi ha sobre la taula" però que encara no han pres cap decisió.

En una altra entrevista al diari suís "Le Temps", Rovira confirma que, des que va marxar del país el 23 de març, és a Suïssa. La número dos d'Esquerra explica que ha marxat fora per protegir-se de la "persecució política contra ella i la seva família" i perquè considera que "no podia tenir un judici just".

Notícia relacionada: Els pares de Rovira veuen més dignitat en la seva neta que "en tot el govern espanyol"

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatArticle 155Marta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut