La campanya #metoo ha generat tuits en 85 països, alguns per part de famoses
La campanya #metoo ha generat tuits en 85 països, alguns per part de famoses
Nova York

El #metoo contra l'assetjament sexual suma 1,7 milions de tuits en 85 països

A Facebook, en menys d'un dia es van fer més de 12 milions de publicacions, comentaris i reaccions a la campanya per fer visible l'assetjament sexual a les dones

RedaccióActualitzat

El "hashtag" #metoo (#jotambé), que ha servit perquè les dones denunciessin públicament si mai han estat víctimes d'assetjament sexual, ha sumat 1,7 milions de tuits en 85 països. Són dades que ha difós l'actriu nord-americana Alyssa Milano, que va obrir aquesta campanya internacional que s'ha viralitzat a les xarxes socials."Fent-nos costat, juntes, el nostre moviment només creixerà", ha afirmat.

 

 

L'impacte també ha estat gran a Facebook, on, segons dades de la companyia, dimarts passat, en menys de 24 hores es van fer més de 12 milions de publicacions, comentaris i reaccions sobre el "me too", per part de 4,7 milions d'usuaris d'arreu del món.

També d'acord amb les dades de Facebook, el 45% dels nord-americans té un amic a Facebook que ha publicat un missatge amb l'etiqueta #metoo.

Catalunya no ha estat una excepció i també han estat moltes les dones que han expressat a les xarxes i al carrer que les han assetjat alguna vegada.

La campanya ha corregut per les xarxes després de l'escàndol per les denúncies de violacions i assetjament contra el productor de Hollywood Harvey Weinstein. Justament, aquest cap de setmana el diari "Los Angeles Times" va publicar un reportatge que esquitxa el director James Toback, a qui prop de quaranta dones acusen d'abusos.

Anar al contingut