La violència sexual no són casos aïllats: la campanya #Metoo, al carrer

Hem sortit al carrer a preguntar a les dones i no ens han faltat els testimonis

RedaccióActualitzat

Fa una setmana que va començar i no para de sumar testimonis. És la campanya #Metoo, #Jotambé, que, a través de les xarxes socials, ha demanat a dones del món que denunciïn públicament l'assetjament i les agressions sexuals que han patit o pateixen.

La iniciativa ha sorgit arran de l'escàndol dels presumptes abusos sexuals i violacions del productor de Hollywood Harvey Weinsten.

La resposta a la crida posa en evidència la magnitud d'un problema endèmic.

Un equip de TV3 ha sortit al carrer per comprovar si realment hi ha tantes dones que han patit violència sexual. La resposta és "sí".  En un parell d'hores, no els han faltat els testimonis:

"Just l'altre dia, em van dir si em sentia una vaca perquè tenia les tetes molt grans. I si em podien tocar les mamelles."

"Jo vaig patir tocaments d'un familiar molt pròxim quan tenia 10 anys. Això és molt difícil de gestionar."

"Una vegada anava passejat pel parc. Pujava unes escales i en aquell moment tres nois joves de la meva edat baixaven les escales. En el moment que ens vam creuar, un d'ells em va picar el cul."

Tal com explica Alba Alfageme, psicòloga de l'Institut Català de la Dona, sovint encara se'n fa culpable la mateixa dona:

"És una violència que està carregada de prejudicis. És una violència en què encara es culpa la dona. Encara d'alguna manera hi ha dubtes sobre la veracitat del relat de la dona. I moltes vegades es parla de la responsabilitat que ha tingut aquesta dona en el procés d'assetjament."

Tot i la importància d'aquest ressò mediàtic, els experts insisteixen que l'única manera d'erradicar aquestes agressions o asssetjaments  és denunciar-ho. I no solament les víctimes, sinó els testimonis, que amb el seu silenci es converteixen en còmplices.

 

La campanya a les xarxes

A Facebook es troben també molts testimonis:

La campanya la va començar l'actriu Alyssa Milano.  Animava la gent que la segueix a contestar el seu missatge amb el "me too" per visualitzar el seu cas:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut