Membres dels Amics de l'Òpera de Sabadell, amb la seva presidenta Mirna Lacambra al mig, aquest dijous 13 d'octubre a Barcelona (HORITZONT…
Membres dels Amics de l'Òpera de Sabadell, amb la seva presidenta Mirna Lacambra al mig, aquest dijous 13 d'octubre a Barcelona (HORITZONTAL)

'Don Giovanni', 'Carmen', 'Goyescas' i 'Manon Lescaut' protagonitzen la 35a temporada d'Òpera Cataluna

ACN Barcelona.-Els quatre títols de la 35a temporada d'Òpera Catalunya, de l'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell, són 'Don Giovanni', de Mozart, 'Goyescas', d'Enric Granados, 'Manon Lescaut', de Puccini, i 'Carmen', de Bizet. Aquestes òperes tenen per fil conductor "el desig amorós en l'ésser humà", ha volgut destacar la presidenta de l'associació, Mirna Lacambra. Les produccions s'estrenaran com sempre al teatre La Faràndula de Sabadell i després giraran per diverses ciutats catalanes com Tarragona, Lleida, Girona, Reus, Granollers, Sant Cugat o Viladecans, entre altres. La presidenta Lacambra ha destacat aquest dijous que en aquest any d'aniversari brillaran "l'energia, l'alegria, la il·lusió i la passió" que han guiat 35 anys d'activitat de promoció i apropament de la lírica arreu de Catalunya.

Mirna Lacambra, presidenta de l'associació i directora artística de la temporada Òpera Catalunya, ha remarcat l'energia amb què al llarg d'aquest anys "han portat l'òpera al llarg i ample de tot Catalunya" i "l'alegria de constatar que la gent agraeix aquest esforç". D'altra banda, ha assegurat que mantenen "la il·lusió" per seguir descobrint nous valors entre els joves que sorgeixen dels conservatoris, i també la "passió" per la música i la òpera. Les produccions dels Amics de l'Òpera de Sabadell compten amb l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i el Cor Amics de l'Òpera de Sabadell com a orquestra i cor residents; tres directors musicals (Daniel Gil de Tejada, Rubén Gimeno i Santiago Serrat); tres directors d'escena com són Pau Monterde, Carles Ortiz i Miquel Gorrzi, i els escenògrafs Jordi Galobart i Elisabet Castells.'Don Giovanni' no tan sols és l'òpera inaugural de la temporada 2016\/17 sinó que ha estat escollida també com l'obra protagonista del XX Curs pera professionalització per a joves cantants d'òpera, en marxa des del passat 1 de setembre i que finalitza el 24 d'octubre, data de l'estrena de l'òpera al Teatre La Farándula de Sabadell. Després de la inauguració i els passis previstos de cada títol a La Farándula, les obres viatgen per diversos escenaris del país. Cada teatre escull quina o quines de les produccions de la temporada vol acollir. Els teatres adherits a la temporada Òpera Catalunya són el Teatre Municipal de Giorna, el Teatre Auditori de Granollers, el Teatre La Llotja de Lleida, el Kursaal de Manresa, el Teatre Fortuny de Reus, el Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, el Teatre Tarragona, l'Atlàntida de Vic, i l'Atrium de Viladecans. El pressupost de la temporada és de 1,3 milions d'euros, amb aportacions públiques de 317.000 euros per part de la Generalitat, 35.000 euros de l'INAEM i la cessió d'espais i suport institucional de l'Ajuntament de Sabadell. La subvenció del departament de Cultura supera de llarg els 264.000 euros aportats la temporada passada, resultat d'haver assumit el cost que tenia per a l'Associació el muntatge i desmuntatge d'escenografies als teatres. De la seva banda, Banc Sabadell manté la seva aportació habitual de 135.000 euros. Quant als teatres adherits, costegen una part de les produccions que acullen, a raó de 21.000 euros si en programen tres, 23.000 euros si se'n queden dos, i 25.000 si n'acullen només una.

Anar al contingut