Un manifestant als voltants de la plaça de la Perla, protegida per agents de la policia. (Foto: Reuters)
Un manifestant als voltants de la plaça de la Perla, protegida per agents de la policia. (Foto: Reuters)
Manama

Diversos detinguts a Bahrain per enfrontaments en el primer aniversari de les protestes

La policia i l'exèrcit han dispersat amb gasos lacrimògens i bales de goma els manifestants que miraven d'arribar a la plaça de la Perla de la capital de Bahrain, Manama, en el primer aniversari de les revoltes. Les forces de l'ordre han bloquejat els accessos a la ciutat per intentar impedir l'entrada de manifestants i avortar les revoltes, tot i que no ho han aconseguit del tot.

RedaccióActualitzat
L'oposició de Bahrein ha commemorat aquest dimarts el primer aniversari de la seva revolta. La jornada, durant la qual hi ha hagut diverses manifestacions de protesta, ha estat marcada per les detencions i els enfrontaments al voltant de la cèntrica plaça de la Perla, epicentre de les protestes. Centenars de persones han intentat apropar-s'hi, però la policia i l'exèrcit han desplegat un dispositiu de seguretat i han erigit punts de control per tancar-ne els principals accessos.

Quatre nord-americans detinguts

Durant els disturbis, les forces de seguretat del país han detingut quatre activistes amb passaport dels Estats Units. El president del Centre de Bahrain per als drets humans, Nabil Rajab, ha participat en una marxa amb aquests activistes i ha informat que els han portat a una comissaria de la capital.

Aquestes detencions se sumen a la deportació de dos activistes nord-americans més diumenge passat, quan es trobaven a Bahrain per mostrar el seu suport a les manifestacions antigovernamentals.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut