Una de les poques imatges que s'ha difós -malgrat la censura- de la protesta ahir a Bahrain.
Una de les poques imatges que s'ha difós -malgrat la censura- de la protesta ahir a Bahrain.
Manama

Els primers enfrontaments a Bahrain entre policia i manifestants causen 14 ferits

Almenys 14 ferits és el primer balanç dels enfrontaments entre policia i manifestants a Bahrain, al golf Pèrsic, en l'anomenat "dia de la ira", inspirat en les revoltes de Tunísia i Egipte. Bahrain, on una família sunnita governa sobre una majoria xiïta, ha ofert pagues extres de més 2.000 euros a cadascuna de les famílies locals per silenciar les protestes. Les manifestacions, convocades via Facebook i Twitter, s'han produït a dues poblacions de pocs habitants. Ara per ara no s'han traslladat a la capital, Manama, on les protestes al carrer són un fet extraordinàriament inusual.

Actualitzat
L'arxipèlag de Bahrain, productor de petroli de poc més de 700.000 habitants, és un lloc clau per saber si les revoltes de l'estil tunisià i egipci s'estenen entre la marginalitzada població xiïta que viu a la veïna Aràbia Saudita. Fins ara els petrodòlars havien aconseguir salvar els governs, tant o més autoritaris que els que han caigut a Egipte o Tunísia.

De moment, les primeres protestes per demanar reformes s'han saldat amb 14 ferits, però es fa difícil saber la situació que s'hi viu ja que la censura al país és considerable.

Per aquest dilluns hi ha convocades més manifestacions, que s'espera que siguin força concorregudes.

I és que tot i la riquesa dels anomenats petrodòlars, la comunitat xiïta, que és majoria igual que a Egipte, es queixa de la repressió de la monarquia, que és sunnita, la mateixa confessió que governa a l'Iran.

El rei, Hamad al-Khalida, ha promès que donarà 2.000 dòlars a totes les famílies, però la població ja fa temps que vol més obertura.







ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut