El fiscal general de Nova York, Eric Schneiderman, l'agost passat (Reuters)
El fiscal general de Nova York, Eric Schneiderman, l'agost passat (Reuters)
Nova York

Dimiteix el fiscal del #MeToo acusat d'agredir dones amb qui anava al llit

El fiscal general de Nova York diu que es tractava de situacions consentides en la privacitat de les relacions íntimes

RedaccióActualitzat

El fiscal general de Nova York dimiteix després de fer-se públiques les denúncies de 4 dones que l'acusen d'haver-les agredit físicament mentre mantenien una relació sentimental.

Eric Schneiderman ha renunciat al càrrec una hora després que l'hi demanés el governador de l'Estat, Andrew Cuomo, que l'havia urgit a fer-ho ràpidament. El cas l'ha destapat aquest dilluns el setmanari "The New Yorker", que ja va tenir un paper destacat en el cas Weinstein, i de fet l'article l'ha escrit el mateix periodista.

Schneiderman, de 63 anys i del Partit Demòcrata, ha negat amb fermesa aquestes acusacions i ha dit que no ha fet res que no fos consensuat. Ha assegurat que marxa malgrat que les acusacions no estan reclacionades amb la seva activitat professional perquè l'impedeixen "liderar l'activitat de l'oficina en aquest moment crític". 

Segons la informació, Schneiderman les va agredir diverses vegades i les va amenaçar. Dues d'elles han explicat que sovint les pegava quan estaven al llit i després d'haver begut alcohol. Tot i que van requerir assistència mèdica, no ho van denunciar a la policia.

Schneiderman ha ocupat el càrrec de fiscal general de Nova York des de finals del 2010 i aquest any optava a la reelecció.

Molt implicat amb el #MeToo

Més enllà de la seva oposició a Trump, ha estat una figura pública molt implicada en el moviment contra els abusos sexuals sorgit als Estats Units arran del cas Weinstein. Les dones que l'han denunciat critiquen això i l'acusen d'hipòcrita.
 

 

De fet, al febrer va presentar una demanda contra The Weinstein Company (TWC), l'estudi fundat per Harvey Weinstein i el seu germà Robert, per no haver protegit els seus treballadors de l'assetjament i les intimidacions del conegut productor.

Notícia relacionada: Pulitzer per a "The New York Times" i "The New Yorker" per destapar el cas Weinstein

En concret, acusava els germans Weinstein de violar el codi dels drets civils de l'estat de Nova York, els drets humans i les lleis mercantils.
 

 

 

 

Weinstein ha estat acusat per una vuitantena de dones d'assetjament, d'agressió i, fins i tot, de violació, algunes d'elles actrius de renom com Salma Hayek o Uma Thurman. 

Weinstein, però, ha negat totes les acusacions i assegura que mai no ha tingut cap relació sexual no consentida.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut